<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8823282\x26blogName\x3d%CE%97+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kourouna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kourouna.blogspot.com/\x26vt\x3d-6656590165348922955', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Επιθυμία

Ίσως λόγω επαγγέλματος, ίσως λόγω διαστροφής, έχω μανία με τα λεξικά. Κάθε φορά που πηγαίνω ν΄αγοράσω βιβλία, σκαλίζω στα ράφια για περίεργα λεξικά. Όταν ήμουν μικρή έψαχνα σ΄ όποιο λεξικό έπεφτε στα χέρια μου τις λέξεις "κώλος", "μουνί" και "καυλί". Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο γεγονότα; Έχουν. Γιατί θα ήθελα να βρω κάποτε σ' ένα ράφι το Λεξικό της Πούτσας. Θα περιέχει όλες τα αισχρόλογα, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο σπάνια. Κάνας λεξικογράφος εκεί έξω;


* Και ναι... πού να σφίξουν και οι ζέστες.

2:31 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Πριν από μερικές μέρες περνούσα από τον Πατάκη και είδα το Βιβλίο του Πέους. Όχι ακριβώς αυτό που θες, αλλά νομίζω πως αξίζει να του ρίξεις μια ματιά :)    



3:29 μ.μ.
Blogger J95 είπε και ελάλησε...

Πριν 12 χρόνια είχα μαζέψει 400 βρισιές σε μια ΒΔ Paradox for Windows.

Δυστυχώς χάθηκαν, αλλά μπορώ να τα reconstruct any time.

Φαντάζομαι έχεις υπόψη σου το βιβλίο "Ελληνική Βωμολοχία", δεν είναι ακριβώς λεξικό, μάλλον ανθολόγιο.    



3:44 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Νεοελληνική Αθυροστομία. Τρεις τόμοι. Το έχω, ναι. Αλλά θέλω και το Λεξικό της Πούτσας.    



3:55 μ.μ.
Blogger dystropoppygus είπε και ελάλησε...

Δαν μπαρά, δαν μπαρά, δαν μπαρά να πα τα "α"...

Αύριο που θα συναντηθούμε (δεν το ήξερες;), φέρε μαζί σου κι ένα λεξικό. Τα υπόλοιπα θα τα φροντίσω εγώ.    



4:27 μ.μ.
Blogger amarkos είπε και ελάλησε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.    



4:27 μ.μ.
Blogger amarkos είπε και ελάλησε...

Κουρούνα μου με αφορμή το post σου αυτό και μόνο, σκάρωσα το παρακάτω ποιηματάκι (θα γίνει εύκολα αντιληπτός ο χώρος όπου βρισκόμουν):

Ηδονικόν

Η Λένα πρέπει να κάνει καταπληκτικό τσιμπούκι

Αυτό στα φωναχτά προδίδει η κίτρινη αύρα του εραστή της

Μελιτζανί βαμμένοι κύκλοι κι ένα αχνό χαμογελάκι

όταν σκυφτός προβάλλει στο ηδονικό μπαλκόνι

Την ξέρω χρόνια την Ελένη - ή μήπως όχι;

Η τελευταία ανάμνηση της παιδί ακόμη
μια καστανί φιγούρα
σ' ένα κούκλινο σώμα

Μια αναζήτηση στο λεξικό
του όρου "ελευθεριότης"

Η Ε πρέπει να κάνει καταπληκτικό τσιμπούκι

--
Αφιερωμένο στον μεγάλο Δάσκαλο Ηλία Πετρόπουλο (και σε σενα φυσικά).    



4:31 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Μια κόπια του βιβλίου και σε μένα παρακαλώ (όταν βρεθεί).

Επίσης δεν θα έλεγα όχι και στο ωραιότατο "Βιβλίο του Πέους". Μόνο και μόνο γιατί είμαι ρομαντικός τύπος και καημό τόχα μια ζωή να δω με τι έμοιαζε το καβλί του Έρολ Φλυν.    



4:35 μ.μ.
Blogger Μαύρο πρόβατο είπε και ελάλησε...

"Χωριάτικα βρωμόλογα"
Ενα καταπληκτικό βιβλιαράκι, του "τυπογραφείο κείμενα" (αν θυμάμαι καλά), από το μακαρίτη Φίλιππο Βλάχο (αν θυμάμαι καλά).
Δυσεύρετο - αριστούργημα.    



6:08 μ.μ.
Blogger efpalinos είπε και ελάλησε...

Μια φορά και έναν καιρό, στο όμορφο νησί της Σάμου, συνήθιζαν οι ντόπιοι τις απόκριες να πηγαίνουν σε γλέντια - ειδικά το βράδυ της Τσικνοπέμπτης- και τρώγαν, πίναν, λέγανε ανέκδοτα και τραγουδούσαν τα λεγόμενα 'απουκράτ'κα'. Αυτά ήταν τραγούδια με πάμπολλες αθυροστομίες και γενικά πλουσιότατο σεξουαλικό περιεχόμενο. Μάλιστα πολλά απο αυτά τα βάζαν με τους παπάδες και τα δήθεν καμώματα τους. Ξεκινούσαν λοιπόν με το γνωστό 'κι ου παπάς, κι ου παπάς..' π.χ. ' κι ου παπάς απ΄τ'ν άγια φάρα, που γαμούσι μια γαιδάρα..' (ου, να χαθώ, να χαθώ..) Αυτά τα μο(υ)νόστιχα, δίστιχα ως επί το πλείστον, τα ξεκινούσε ένας της παρέας και ανάλογα με την έμπνευση, τη φαντασία και τις καύλες (θα υπέθετε κανείς), πετάγοταν και άλλοι απο τη παρέα και λέγανε το δικό τους. 'Οποια δεν ήταν προηγουμένως ανήκουστα και χαίραν γνήσιας φόρμας αποσπούσαν τρανταχτά γέλια και χειροκρότημα. Οι γυναίκες συνήθως δε συμμετείχαν στα τραγούδια παρά με τα χαχανίσματα και αλλές σκοτεινές παρασκηνιακες διαβουλεύσεις. Συχνά όμως στα ποιο πετυχημένα δίστιχα πετούσαν και μερικά αξιόλογα σχόλια και κριτικές του τύπου ΄απ΄ να γειάσ΄του στουματάκισ΄ Νικουλάκιμ!' Συχνά διαγωνίζοταν οι λογιώ-λογιώ παρέες στην ταβέρνα ποια θα πεί τα ποιο αστεία. Χαρακτηριστικό της Τσικνοπέμπτης που λείπαν απο τις συγκεντρώσεις τα πιτσιρίκια καθώς κάθε άλλο παρά οικογενειακό ήταν το περιβάλλον. Τέλως πάντων να μη τα πολυλογώ υπάρχει ένα τουλάχιστον πολύ καλό βιβλίο νομίζω του Σαμιώτη Μ. Βαρβούνη - Σαμιώτικα Αποκριάτικα νομίζω ή με κάποιο ανάλογο τίτλο. Φαντάζομαι οτι εκεί λοιπόν θα ανακαλύψουν οι φίλες μου πολλά και ενδιαφέροντα τερτίπια, ορισμούς και τραγουδιστές περιπέτειες του ακατανομαστου ΄Οφι.    



6:19 μ.μ.
Blogger Oneiros είπε και ελάλησε...

Πριν 12 χρόνια είχα μαζέψει 400 βρισιές σε μια ΒΔ Paradox for Windows

Αυτά τα projects θέλουν ομαδική δουλειά... (see also: NIH)    



9:14 μ.μ.
Blogger thalis είπε και ελάλησε...

Στο "Λεξικό της Πούτσας" αν γίνεται παρακαλώ γράψτε και δυο λόγια για την "Δικτατορία του καυλιού" που από τότε που σημαίνει πούτσα σταματήσαμε να το χρησιμοποιούμε για να ονοματίσουμε τον βλαστό. Άμαν πια ! θέλω να λέμε το κουνουπίδι καυλολούλουδο, γίνεται;    



9:27 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Dystro, αν πρόκειται να μετατρέψεις το λεξικό μου χρησιμοποιώντας κάποιο μέλος της ανατομίας σου, θα φέρω κι εγώ το λεξικό του Μπαμπινιώτη για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Αmarko, σμουτς!

Θαλή, βολέψου με το "καυλοράπανο", διότι δεν βλέπω να γίνεται δεκτό το αίτημά σου.    



10:00 μ.μ.
Blogger Lili είπε και ελάλησε...

Πιστευω οτι μπορεις να το φτιαξεις ΕΣΥ.
Το σκεφτηκες ποτε;    



10:54 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Το λεξικό υπάρχει ήδη, εν δυνάμει, στην ατμόσφαιρα: Αρκεί ο μύστης να ανοίξει ξανά τα βιβλία του Ηλία Πετρόπουλου (Λεξικό της πιάτσας, το μπουρδέλο, καλιαρντά, ιστορία της καπότας κλπ), παλιά λεξικά (πχ Αντι-λεξικό Μποσταντζόγλου), ...αρχαία κείμενα (πχ Κουκουλές), σχετικές λαογραφικές ανθολογίες (πχ αντρικά μουνάτα του Μελίκη), ερωτικά λογοτεχνήματα (πχ ο Μεγάλος Ανατολικός, το ερωτικόν του Γιατρομανωλάκη κλπ, κλπ). Φυσικά απαιτείται ο συγγραφέας να έχει δει αρκετές ελληνικές και αλλοδαπές τσόντες, να έχει διατρέξει τα λούμπεν κόμιξ, να έχει απαφή με την αργκό της νεολαίας (βλ, δυστυχώς, περιοδικά χαμηλής αισθητικής και υψηλής ματαιοδοξίας). Επιπρόσθετο προσόν να μπορεί να χειριστεί τις παραλλαγές των ντοπιολαλιών (ποντιακά, μωραΐτικα, χαλκιδικιώτικα κλπ). Όποιος το κάνει θα ξεσκίσει την εκδοτική πιάτσα και θα κονομίσει άπειρα ευρά (Ζουράρειος κλήση, κατά τα μπετά - δυστυχώς δεν ακούγονται ομοίως καλά τα στατά [στατώ]).

Και τώρα το πραγματικό αντικείμενο του μηνύματος: Αξιολάτρευτη δεσποινίς Κουρούνα, παρακαλώ προσθέστε το όνομά μου στον μακροσκελή κατάλογο των θαυμαστών σας. Τολμώ να πώ, γράψτε το και στον μυστικό κατάλογο των υποψηφίων νυμφίων (σας). Είμαι διατεθειμένος να υποστώ οποιαδήποτε δοκιμασία, προκειμένου να κερδίσω την εύνοιά σας, μέχρι το τόξο του νοικοκύρη τεντώνω! Αρκεί να μας χαρίζετε κείμενα όπως εκείνο για την υγεία (σας). Το δικό μου το Κέντρο Υγείας ακόμα σείεται από τα γέλια και τα επαινετικά σχόλια (το τύπωσα, για τους μη χρήστες του Διαδικτύου).

Έρρωσο! Doctor X    



2:52 π.μ.
Blogger Oneiros είπε και ελάλησε...

Πιστευω οτι μπορεις να το φτιαξεις ΕΣΥ. Το σκεφτηκες ποτε;

She's got a point, you know. Μόνο οι μεταφραστές που έχουν θητεύσει στον υποτιτλισμό έχουν το απαραίτητο υπόβαθρο για να φέρουν σε πέρας τέτοιο εγχείρημα. Δίκιο έχει κι ο Δόκτορας για τις πηγές, μόνο που φυσικά το ζόρι είναι η συλλογή του υλικού.    



2:26 μ.μ.
Blogger dgalanis είπε και ελάλησε...

η δική μου ταπεινή συμβολή σ αυτό το λεξικό θα ήταν το νεολογικό "πανί" που ακούω συχνά γύρω μου τον τελευταίο καιρό ("έλα ρε πανί και σε περιμένω τόση ώρα")

και το ρήμα "κλαμπανίζω" (μαλακίζομαι) όπως στην έκφραση "τρεις και κλαμπανίζανε" , "κλαμπανιώρα" (μαλακισμένη), "κλαμπάνας" (μαλάκας) που ακούγονται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου κάπου στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου ... αν σκεφτώ κάτι ακόμα θα επανέλθω ...    



2:56 μ.μ.
Blogger Promitheas είπε και ελάλησε...

Ο Doctor X είπε τα πιο γνωστά, επομένως δεν μπορώ να συνεισφέρω πλέον. Το μόνο που δεν είδα να αναφέρεται είναι ο Κώδηξ Ερωτολογίας του Μαρουλή. Βγήκε το 1933 αλλά επειδή είναι πολύ πικάντικο λεξικό γνωρίζει νέες εκδόσεις και βρίσκεται ακόμα και τώρα στα βιβλιοπωλεία.    



9:56 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

μη νομίζεις oneiros και αυτοι αυτοσχεδιαζουν συνηθως...
τι να καταλαβεις οταν η αλλη μιλαει γερμανικά με το στομα μπουκωμενο?ή οταν ο αλλος την παροτρυνει να κανει κατι ή την "στολίζει" μουγκρίζοντας?
φοβερο ειναι το αρχαιο ερωτικο και συμποσιακο λεξιλόγιο του ροβηρου μανθουλη, εξαντας.
151 λεξεις για τον πουτσο και αλλες τοσες για το μουνι(εκανα update)ο κωλος εχει εμφανως λιγοτερες, ειναι ν'απορει κανεις...    



10:11 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

που. χου.:χοιροψάλας, αυτός που ψαλιδιζει μουνια που τα κάνει να στεναζουν να ψάλλουν να βγαζουν νοτες!
ε; ποιηση!    



1:26 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Μικρή (ερασιτεχνική) συμβολή επί του λήμματος μαλακία -μαλακίζομαι.

Στη Λευκάδα απαντάται ως μινάρω - μινάρας (ο). Στη Χαλκιδική γαβανίζω -γαβάνι (το) γαβανάς (ο). Σχετίζεται με το χαβάνι = το γουδί, αρχ. ιγδίον. Οι πόντιοι λένε: παίζ' με την καϊπανάτ'. Αστική παραλλαγή: Τρόμπας, τρόμπα, τρομπάρω. Αλλη: ο παίχτης, (την ή τον) παίζω.

Άλλες παραλλαγές και σύνθετα: μαλακουλές, μαλακίδι, αρχι-μαλάκας, μαλακομαλάκας. Ο μαλάκας (τονισμένο το άρθρο). Επί λίαν ανοήτου προτάσεως: Η μαλακία (τονισμένο το άρθρο) Ειρωνικό: ο παιχταράς - και: παιχταρά μου, εσύ!

νεανικό (φλωρίστικο): λαλακία, λαλάκας, λαλακίζομαι (βλ. τεύχη FREE)

Ειδικό -συνομωτικό: Ο ...έτσι! (συνοδεύεται από τη χειρονομία, πιθανόν και από κίνηση της κεφαλής + μορφασμό)

Βιβλικό: (εθεράπευε) πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ -μάλλον στο κατά Ματθαίον.

Γηπεδικό: Θρύλε, μαλάκα, σε παίζουμε για πλάκα!

Μεταξύ φοιτητριών (γραμματολογικώς ανεξήγητον): Είσαι μαλάκας! Έλα ρε μαλάκα! (= τι μου λες; Απίστευτο!)

Παροιμειώδεις εκφράσεις: (Αυτός) το γουδί, το γουδοχέρι! (=συνεχίζει επί πολύ χρόνο να κάνει μαλακίες)/ Άστονα, φτιάχνει κοπανιστή!/ Τον έχω πια ξελεπίσει (=από το πολύ μαλάκισμα, δεν έχει απομείνει πάνω στον πούτσο ούτε λέπι)/ σαν πετύχει η μαλακία, τύφλα νάχει το γαμήσι!/καλή η μαλακία, αλλά με το γαμήσι γνωρίζεις κόσμο/ Γάμισα πάλι τη χήρα με τα πέντε ορφανά (=τη χούφτα μου)

Συνθήματα σε τοίχους: Η ζωή είναι μια μαλακία. Ας την τραβήξουμε μέχρι το τέλος/ Στεναχωριόμουν που δεν είχα μουνί να γαμίσω, ώσπου είδα κάποιον κουλό κι απ' τα δυό του χέρια.

Από το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι: Ελένη Βιτάλη - γεννήθηκα Τρίτη και δεκατρία (κάπως έτσι...)/ την ώρα που οι πλανήτες μου τραβάγαν μααααα.../Μαρία με τα κίτρινα -κλπ.
Από το hit Διδυμότειχο -μπλούζ: ...αγχωμένη μαλακία... (ποίησις: Γιάννης Μπάχ Σπυρόπουλος)
Τζίμης Πανούσης (εκτός από τα δικά του, σχόλια επί του προηγουμένου): άντε από κει, μας πιτσίλισες, κολλούσε κλπ.
Μανώλης Ρασούλης: Το πολύ το τάκα τάκα/ κάνει το παιδί μαλάκα (Έτσι το έλεγε το Παπάζογλου στις συναυλίες. Φυσικά, πρόκειται για παροιμιώδη λαϊκή έκφραση)
Γιάννης Μαρκόπουλος: Τρόμπα-μαρίνα, αλλαλούμ, όλοι μαζί... (δεν κάνω πλάκα, πρόκειται για τραγούδι του γνωστού συνθέτη!)
Κι ένα μεγάλο σουξέ του παπαρίζου της δεκαετίας του '70: Τέρης Χρυσός - τάκα τάκα τάκα τάκα τάκα -τά!

Από τη νεοελληνική λογοτεχνία.
Μενέλαος Λουντέμης: "κι όλο παίδευε (ο βλάχος) το τρίτο του ποδάρι" - από συλλογή διηγημάτων, νομίζω το ΣΥΝΝΕΦΙΑΖΕΙ.
Χρόνης Μίσσιος: αναφορά σε χωριάτη πολιτικό κρατούμενο που τον έπαιζε αγρίως και το στέλεχος τον κατσάδιαζε. Μετά από χρόνια, παντρεμένος, με παιδιά, αποστόμωσε το "στέλεχος": "Είδες; και μούλεγες οτι τάχαμ' θα στραβωθώ!" -για την ακρίβεια της έκφρασης διαβάστε το -ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ, αν θυμάμαι καλά.

Σταματώ εδώ, όχι γιατί εξαντλήθηκε το θέμα, αλλά γιατί όπως έλεγε ένας φίλος φιλόσοφος (ψιλο-μαλάκας...): Ο χρόνος, φίδι! (Ήταν η δική του παραλλαγή για το χρόνου φείδου).

Δεσποινίς Κουρούνα, ιδού πως γράφεται το (κατά πάσαν βεβαιότητα ευπώλητον) Λεξικό της Πούτσας: Αν ρίξεις στο φιλότιμο όλους τους βετεράνους και τις βετεράνες του σχετικού σπορ που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και συνεισφέρουν το κατά δύναμιν -νάσου το μισό λεξικό έτοιμο!

Υμέτερος δια πάσαν λεξικογραφίαν, DOCTOR X    



1:47 π.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Αγαπητέ δόκτορα, αν δεν είχα δώσει λόγο στον Πιτσιρίκο θα σε παντρευόμουν. Βέβαια, όπως είναι γνωστό, στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Δεν έχεις παρά να με διεκδικήσεις λοιπόν.    



1:49 π.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Τελικά αυτό το post είχε τα καλύτερα σχόλια!    



4:11 π.μ.
Blogger Oneiros είπε και ελάλησε...

Αν ρίξεις στο φιλότιμο όλους τους βετεράνους και τις βετεράνες του σχετικού σπορ που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και συνεισφέρουν το κατά δύναμιν -νάσου το μισό λεξικό έτοιμο!

Κουρούνα, αν χρειαστεί, εγώ βάζω το wiki.

Αγαπητέ δόκτορα, αν δεν είχα δώσει λόγο στον Πιτσιρίκο θα σε παντρευόμουν. Βέβαια, όπως είναι γνωστό, στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Δεν έχεις παρά να με διεκδικήσεις λοιπόν.

Yay, κι άλλες ίντιγκες και (γλωσσολογικές αυτή τη φορά) αντιζηλίες. Gentlemen, start yer sonnets ;-)    



12:01 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Αγαπητή Κουρούνα,δεν χρειάζεται να πω πόσο μου άρεσε το κείμενο σου με την περιγραφή της περιπέτειας σου.Απορώ μόνο, που δέχεσαι να σε αντιγράφουν με τόση άνεση.Μόνο σε παρακαλώ μην πεις ότι ο γάμος είναι η αιτία.
Τουλάχιστον μην πριμοδοτείς τέτοια εγχειρήματα,που ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω σε τι εξυπηρετούν.    



12:22 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Ζητώ να με συγχωρέσεις για την άσχετη με το θέμα παρέμβαση,απλώς 1ον εσύ δεν σβήνεις σχόλια,και 2ον είδα μια δική σου..    



12:41 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (μου φαίνεται πως όλοι έχουν καταλάβει πια ότι είμαι ψώνιο και "μ' αρέσει να τ' ακούω"). Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Πιτσιρίκος με ενημέρωσε ότι θα έγραφε το κείμενό του και δεν είχα αντίρρηση. Δεν πρόκειται γι' αντιγραφή. Ας πούμε ότι έγραψα τον Φρανκεστάιν κι εκείνος γύρισε την ταινία "Φρανκεστάιν Τζούνιορ"*. Όσο για τις πριμοδοτήσεις... τέτοιες κάνει κυρίως το Υπουργείο Γεωργίας, όχι εγώ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την παρέμβαση. Κάνε όσες θες.


*Dr. Frederick Frankenstein: For the experiment to be a success, all of the body parts must be enlarged.
Inga: His veins, his feet, his hands, his organs vould all have to be increased in size.
Dr. Frederick Frankenstein: Exactly.
Inga: He vould have an enormous schwanzstucker.
Dr. Frederick Frankenstein: That goes without saying.
Inga: Voof.
Igor: He's going to be very popular.    



1:56 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Εγώ είμαι άλλος ανώνυμος από τον προηγούμενο, αλλά, αν εξαιρέσεις φυσικα τις γελοιότητες περί απαγορεύσεων, καταλαβαίνουμε όλοι τι θέλει να πει, και ενδομύχως ψιλοσυμφωνούμε, no? Ο Πιτσιρίκος-Λανσελότος θέλει να φανεί και να αναδειχτεί στην μπλογκοκονίστρα, και όχι μόνο, και θα το κάνει όπως μπορεί. Πάνω στα φτερά της Κουρούνας ή όπου αλλού. Έρποντας, γλείφοντας και διά των κεράτων μας, που έλεγαν και οι παλαιοί... πιτσιρίκοι! Δε βαριέσαι; Χάζι να γίνεται... Κατά τα άλλα, άβυσσος - ή Ανάβυσσος, Πιτσιρίκε;    



2:23 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Παιδιά, αναρωτιέμαι το εξής: γιατί κανείς δεν διαμαρτυρόταν για τον Πιτσιρίκο προτού αρχίσει να αυξάνεται η επισκεψιμότητα του μπλογκ του; Στην αρχή γιατί όλοι έγραφαν επαινετικά λόγια και τον παρότρυναν να συνεχίσει να ποστάρει; Τώρα μας ξίνισε ο τραχανάς; Τελικά, ακόμα κι αν ισχύει ότι θέλει να αναδειχτεί εδώ, εκεί και παραπέρα, τι έγινε δηλαδή; Έβαλε τρικλοποδιά σε κανέναν μας ή θα μας φάει τη μπουκιά; Και τώρα που το σκέφτομαι, μια και μαζευτήκαμε καμπόσοι, δεν κάνουμε κάνα οργιάκι να συνέλθουμε και να περάσουμε ευχάριστα; (Μ΄έπιασε το καλοκαίρι...)    



2:24 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Έχει γούστο τούτο το ποστ να σπάσει το ρεκόρ του Κατουροπόστ και να χτυπήσουμε 158 συν ένα!    



2:47 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Αγαπητή Κουρούνα, ξέρεις τι γίνεται με τα καβούρια και τον κουβά, φυσικά. Όποιο πάει να βγει το τραβάνε τα άλλα πίσω. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με το μέλλοντα σύζυγό σου, τώρα που το σκέφτομαι. Ούτε με τον υπερσυντέλικο... Δεν έχει τραβήξει κανέναν πίσω. (Θέλω να είμαι ο 100ός σου σχολιαστής!)    



2:48 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

...Και ήθελα να είμαι και ο 32ος!    



2:53 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Μ' αυτά και μ' αυτά θα μου τον ματιάσετε τον Πιτσιρίκο και θα μείνω στα κρύα του λουτρού. Κι όχι τίποτ' άλλο, αυτή τη φορά ήθελα να κάνω θρησκευτικό γάμο (φαντάζεσαι τι θα είχα να γράψω;).    



2:53 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Επίσης (και τελειώνω, επειδή μας τελειώνει ο χρόνος) σκοπεύω σε ένα μήνα να φτιάξω ένα blog κι εγώ. Θα το λέω Μπόμπιρας (από το μπόμπα+μπίρα). Θα με βοηθήσετε λίγο με το προμόσον; Και θα μπορούσα να γράψω μία εντελώς φανταστική ιστορία με ένα θήλυ μοντέλο που πήγε στο Ερρίκος Ντυνάν για ωτίτιδα; Επειδή έχετε το κοπυράιτ ερωτώ. Και τα πρωτοτόκια. Ευχαριστώ και μένω. Θα τα πούμε στα 100, ή και στα 200. Καλό κουράγιο!    



2:55 μ.μ.
Blogger Damsel in Stress είπε και ελάλησε...

Κουρούνα, μαζί σου για τον Πιτσιρίκο. Μάλιστα του εύχομαι να γίνει ΦΟΒΕΡΑ διάσημος και ΦΟΒΕΡΑ κονομημένος για να πάω μετά να του ζητήσω δανεικά (χώρια ότι θα λέω "καλέ τον ήξερα από πριν εγώ" κι άλλα τέτοια κουλά)    



2:59 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Μπόμπιρα, φυσικά και θα σε βοηθήσω. Σε ένα μήνα μπορεί να έχει γίνει και ο γάμος, οπότε θα σε υιοθετήσω επίσημα κιόλας. Μ' αυτό τον τρόπο δε θα μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για τίποτε. Είναι απολύτως θεμιτό να είναι κάποιος αφοσιωμένος στην οικογένειά του.    



3:24 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Κυρία Κουρούνα, αφόσον με υιοθετείτε δράττομαι της ευκαιρίας να επανέλθω πριν κλείσετε τα 99 κόμεντς. Ευχαριστώ ταπεινά. Μένω υπόχρεος για πάντα. Το κείμενο για την εισαγωγή σας στο νοσοκομείο ήταν το καλύτερο του κόσμου. (Το εννοώ 100%). Το σίκουελ του θετού μου πατέρα, κι εδώ να με συγχωρήσετε, το καλύτερο του σύμπαντος κόσμου. Δεν έχει γραφεί τίποτε αντάξιό του στην μπλογκόσφαιρα. Ούτε και στη στρατόσφαιρα. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι θα σας ήμουν διπλά υπόχρεος εάν βάζατε λίγα χρηματάκια και για μένα σε έναν λογαριασμό σπουδών να έχω για όταν θα μεγαλώσω. Θέλω να σπουδάσω. Θέλω να σπουδάσω γιατρός. Έτσι θα κάνω το καλό στον κόσμο, και θα εξοικονομώ αρκετά χρήματα ώστε να τα δώσω σε έναν καλό ψυχαναλυτή για να μου θεραπεύσει τη ζήλια που μου τρώει τα σωθικά από την επιτυχία του Πιτσιρίκου. (Το εννοώ 100%). Αν, δε, με κάνετε καρδιολόγο, ίσως μπορέσω να πληρώσω και γκρουπ-θέραπυ, με άλλους σαν κι εμένα αρρώστους. (Αυτό κι αν το εννοώ 100%). Σε αγαπώ, μαμά! Με παραξήγησες. (Να σας μιλάω εφεξής στον ενικό;)    



3:36 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Αν και είμαι πολύ αυστηρή στα θέματα διαπαιδαγώγησης (όποιο γατόσκυλο είχα στη ζωή μου πάντα με καβαλούσε στ' αφτιά -τρανή απόδειξη), σου επιτρέπω να μου μιλάς στον ενικό. Λεφτά θα σου βάλω μόνο αν γίνω διάσημη, γι' αυτό φρόντισε να μιλάς για μένα όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Δεν σε παρεξήγησα, παιδί μου. Εξάλλου, η καρδιά της μάνας πονάει για το παιδί ακόμα κι αν εκείνο της την ξεριζώσει με τα ίδια του τα χέρια (κάνε κάν' αστείο και δεν θα βρει ο παπάς να θάψει). Σε φιλώ, η μάνα σου.    



3:41 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

λοιπον τυχερη κουρουνιτσα, οχι οτι δεν το αξιζεις κιολας,ο πιτσιρικος πρεπει να ειναι ωραιος γκομενος.οι ωραιοι και ωραιοπαθεις(κανεις δεν ειναι τελειος) δεν μπαινουν στο τριπακι να τσαλακωσουν τον εαυτο τους ουτε για να βγαλουν γελιο.μπορει να μη σκορπα λιποθυμιες στο περασμα του αλλα ενδομυχως θεωρει εξαιρετικα πιθανο να συμβαινει κι αυτο εν αγνοια του...επιπλεον το ολο στιλ γραψιματος ειναι ανετο και υπερανω.αν δεν ειναι ομορφος εχει ολα τα φοντα να γινει
(μια προσεγγιση εκανα δε ειμαι κι ο γιουνγκ)    



3:49 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Ελπίζω να είναι κούκλος γιατί κι εγώ είμαι πανέμορφη. Ακόμα κι αν δεν ήμουν όμως, πάλι κούκλο θα ήθελα!    



4:32 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

εχασα το κειμενο μου δις!
(ειμαι μια ηλιθια αρα οι αντρες με θελουν μονο για το κορμι μου)
επιπλεον δεν μπορω να ξαναγραφω τα ιδια και σκεφτηκα μια που εισαι
η (γ)κουρου της μπλογκοσφαιρας και θεα,μπορει να τα βρεις καπου εκει...
αν οχι σου εσωκλειω κυριλε κομπλιμαν: εισαι μια ευχοιρος!
ετσι κανω συνδεση και με τα προηγουμενα, ητοι το λεξικο...    



7:03 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Γιατί πετάτε έτσι εύκολα τη μπάλα στην εξέδρα; Εξάλλου και η αντιγραφή είναι ευλογημένη, αρκεί να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο αυθεντικές γραφές. Ουδείς εσώθη αν αντιγράφει απλώς, και ο πιτσιρίκος γράφει κιόλας -κι αυτά που γράφει, γράφουν! Τα λέω αυτά για να δείξω οτι είμαι υπεράνω, αν και αντίπαλος (outsider) για την καρδιά της δ. Κουρούνας. Αλλά περί αυτού, στο τέλος του μηνύματος. Εν τω μεταξύ, ένα μικρό συμπλήρωμα στη συμβολή για τη μαλακία και τους μαλάκες.

Στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής λένε: παίζω (ή τραβάω) το πετσάκι (πάλ' ήπιζες τού πιτσάκ';). Δεν θυμάμαι την προέλευση, αλλά έχω ακούσει την μαλακία ως "πηχτή": -τράβηξα μια πηχτή!/-άντε τράβα μια πηχτή! Προφανώς λόγω του ιξώδους του σπέρματος.

Στα γήπεδα, η μαλακία δίνει και παίρνει και χαρίζει πολλά εμπνευσμένα συνθήματα, από τα πιο απλά (όλο το γήπεδο προς τον διαιτητή, σε ήχο πλάγιο δεύτερο: Είσαι μα-λά-κας!)μέχρι και σύνθετα:Μαλάκα, αρχίδι, Κουκουλεκίδη! (ήταν διαιτητής του μπάσκετ)

Ως προς τις εκφράσεις, είναι κρίμα να μην καταγραφούν και οι ακόλουθες: Ουδείς αμαλάκιστος!/Η μαλακία (σου) πλέκει πουλόβερ!/Πάρτε, ρε, ένα μαλάκα! (=κοιτάξτε έναν άχρηστο/ανόητο άνθρωπο)/ Κόφ'τη μαλακία! (=σταμάτα τις βλακείες/ δικαιολογίες/ τσαπατσουλιές -και συμμορφώσου!). Μεταξύ οδηγών: Πάρτα, ρε μαλάκα! (συνοδεύεται από φασκέλωμα)/ Μετά από ατύχημα, σύγκρουση κλπ: Με σκότωσε ο μαλάκας!/ Μετά από ατυχή ενέργεια ποδοσφαιριστή, χρηματιστή, πολιτικού κλπ: Μας έκαψε ο μαλάκας!/Σε έκφραση απειλής: Θα τον γαμήσω τον (παλιο)μαλάκα!

Η λέξη ενίοτε χρησιμοποιείται με υπαρξιακά παρελκόμενα. Φίλος, προβληματιζόμενος κάποτε για ένα καμάκι που έκανε, είπε το αμίμητο: και να τη γαμίσω, τι έγινε; Θα πουν - ένας μαλάκας γαμεί!

Υπάρχει και το πεοκρούστης (κατά το κωδωνοκρούστης). Το έχω δει γραμμένο, αλλά δεν ξέρω αν είναι δόκιμο. Προφανώς, λογίας προελεύσεως.

Μη λησμονάμε τις παραλλαγές ψιλο- και χόντρο-μαλάκας (λέγεται για κάποιον εύσωμο, αλλά και για κάποιον πάρα-πολύ-μαλάκα). Ομοίως, καραμαλάκας.

Για τις γυναίκες τώρα, απαντάται και η λέξη μαλάκω (η). Συνοδεύεται από το μωρή (Τι λες, μωρή μαλάκω!) και η γνώμη μου είναι οτι τη χρησιμοποιούν περισσότερο μεταξύ τους οι γυναίκες. Ένας απηυδισμένος άντρας, απευθυνόμενος προς γυναίκα την αποκαλεί "μαλακισμένη!". Προς νεαρή γυναίκα: "μαλακισμένο!" (περιέχει περισσότερη τρυφερότητα, συνήθως σημαίνει σε βρίζω γιατί μου τα έπρηξες, αλλά σε αγαπάω)

Ως εδώ με τη μαλακία! Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τις κατηγορίες μαλακία και στρατός (εδώ να δεις υλικό!)/μαλακία και σεβάσμια πρόσωπα/ μαλακία και ιστορικά πρόσωπα -ούτε με τη μαλακία στη σάτιρα, στις τσόντες, στα ανέκδοτα, στα υπονοούμενα σοβαρών θεατρικών έργων κλπ, κλπ. Είπαμε: συμβολή, όχι να το γράψω εγώ το λεξικό!

Και τώρα, στα προσωπικά μας. Αξιέραστη δεσποινίς Κουρούνα, θα έχεις δει την ταινία ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ. Θυμάσαι τι έλεγε και ξανάλεγε ο Λογοθετίδης, την επαύριο του μεθυσιού -ξεσαλώματος που του έλαχε; -Δεν το ματακάνω, δεν το ματακάνω! Όπερ σημαίνει οτι οι λέξεις "παντρεύομαι" και "γάμος" είναι πλέον ταμπού (απαγορευμένες) για μένα.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ, σου έχω μια άλλη πρόταση, όχι τύπου γάμος με τον πιτσιρίκο και λοιπές ξενερωτέισον καταστάσεις, αλλά: Είσαι να δοκιμάσεις τον (ερεθιστικό) ρόλο της Διαδικτυακής ΕΝΕ-ΧΑΝΟΥΜ, τουτέστιν της βασίλισσας του χαρεμιού; Εννοείται οτι απαιτείται αυστηρά πίστις στο θεσμό και απαρασάλευτος εμμονή στη μονογαμία (εκ μέρους σου, εγώ δεν κάνει) -οπότε ξεχνάς εν τω άμα πιτσιρίκο και λοιπούς γόητες της πιάτσας (Πολύ θα ήθελα να δω ένα κείμενό σου με αυτό ή αντίστοιχο θέμα -άφησε την αχαλίνωτη φαντασία σου να κάνει αυτό που ξέρει...)

Υμέτερος, για ό,τι ήθελε προκύψει -Doctor X.

ΥΓ:Για το λεξικό, πλάκα πλάκα, σκέψου το: και θα δοξαστείς και θα πλουτίσεις και θα βρεις και το κατάλληλο "παιδί", ως ένδοξη και πλούσια νέα -εάν κάνεις το λάθος και απορρίψεις τη δική μου πρόταση. Θα βοηθήσουμε πολλοί -τι διάολο, μία είναι η ΚΟΥΡΟΥΝΑ!    



5:33 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Αγαπητέ δόκτορα, ένας φίλος μου έλεγε: "Είμαι αυστηρά μονογαμικός. Γαμώ μόνο εγώ". Αν μιλάμε για αυστηρά πίστη και απαρασάλευτη εμμονή σε τέτοιου είδους μονογαμία (εκ μέρους μου, εσύ δεν κάνει), είμαι σύμφωνη να δοκιμάσω τον (ερεθιστικό) ρόλο της ΕΝΕ-ΧΑΝΟΥΜ. Μην πλαντάξουν και οι θαυμαστές μου από το κλάμα -δεν το θέλει ούτε ο Θεός!    



12:51 π.μ.
Blogger Loucretia είπε και ελάλησε...

Pitsirikoi, Bobires, etc.,

(ποιος σοφος ειπε οτι, αυτα πρεπει να τα σκοτωνεις πριν μεγαλωσουν? )

Χαιρε Κουρουνα!    



12:56 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

ΜΠΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΗΝ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΣ,ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ!    



9:32 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

χαχαχαχαχαχα, αυτό το τελευταίο σχόλιο ήταν το πιο καλό!!!!

εγώ βγήκα κατ' ευθείαν στη σελίδα αυτή ψάχνοντας για την "Αθυροστομία" της Κουκουλε. Βλέποντας τη φράση "ο δάσκαλος Ηλίας Πετρόπουλος" ήξερα ήδη ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος.

Doctor Χ, respect για τις πηγές & τα ... "έτσι" (πονηρό νεύμα)- το μινάρω - μινάρας δεν περιορίζεται στη Λευκάδα. Μέχρι τώρα ήξερα ότι αποδίδεται στην αγαπημένη και μισητή μου πατρίδα την Πάτρα - σα λέξη έχει πάρει μυθικές διαστάσεις και είναι γνωστή και εκτός Πατρών. Γλωσσολόγος βέβαια δεν είμαι και δεν αποκλείεται το μιναρω/μινάρας να είναι λατινικής αρχής, οπότε να πρωτοεμφανίστηκε με τη μορφή αυτή στα επτάνησα

(Κουρούνα στη θέση σου θα επέλεγα τον Doc. Κάνει κρα πως είναι γνήσιο μαθητόπουλο του Πετρόπουλου)    



1:51 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Για ανώνυμο: Αγαπητέ/ή το σώμα μας δεν είναι χυδαίο ούτε η ασχολία μαζί του, στο φυσικό ή στο λεκτικό επίπεδο, απαξιωτική ούτε ενδεικτική κατωτέρου πνευματικού επιπέδου. Αν διαβάσατε με προσοχή τα γρφόμενα εδώ θα διαπιστώσατε ότι τα πρόσωπα που γράφουν είναι υψηλοτάτου διαννοητικού επιπέδου και με μόρφωση τόσο στη γλώσσα μας όσο και σε διάφορες επιστήμες. Μπορείτε να το υποψιαστείτε αυτό, αν μη από τι άλλο, από την άψογη ορθογραφία αλλά και την αρτιότητα της σύνταξης των κειμένων. Το χιούμορ, άλλη μία ένδειξη επιπέδου, περισσεύει στους/στις συγγραφείς. 'Ισως το δικό σας (άν υφίσταται) είναι διαφορετικού τύπου και ασύμβατο με το των λοιπών. Η αναφορά στα γεννητικά όργανα ενοχοποιήθηκε από την εκκλησία και τις ...παραφυάδες της (έτσι δεν έλεγαν κάποτε για το ΚΚΕ, πριν νομιμοποιηθεί;) κάτι που κατέστρεψε πολλές ζωές και τους στέρησε την χαρά της ερωτικής απόλαυσης. Ας καθαρίσουμε τα μάτια μας από τις αράχνες της ξενόφερτης συντήρησης!    



3:03 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Μην λέτε μαλακίες....!!!    



2:17 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr    



» Σχολιάστε Το Υπέροχο Τούτο Κείμενο