<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8823282\x26blogName\x3d%CE%97+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kourouna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kourouna.blogspot.com/\x26vt\x3d-6656590165348922955', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Απ΄ την Κική και την Κοκώ ποια να διαλέξω;



Bloodhound Gang - Why's Everybody Always Pickin' On Me.mp3


«…Χωρίς δαπάνες, χωρίς εκδότες, τυπογράφους, βιβλιοδέτες, βιβλιοπώλες, ανεβάζεις μόνος σου το κείμενό σου στο Διαδίκτυο και οι αναγνώστες σε βρίσκουν. Είναι πια μια πανίσχυρη πολιτική κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα. 60.000.000 blogs στον πλανήτη και κάθε μέρα αυξάνουν. Η δημοκρατία στην πράξη. Φωνή και βήμα για όλους, με ό,τι θεματολογία μπορεί να φανταστεί κανείς, ανοίγουν πόρτες, γκρεμίζουν ταμπού. Ενίοτε και κυβερνήσεις. Λέγεται ότι έπαιξαν βασικό ρόλο στην τελευταία νίκη των Δημοκρατικών.

Όμως…

Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατίας υπάρχει και πολύ μπλα-μπλα-μπλα και πολύ σκουπίδι. Υπάρχει ανία, κοινοτοπίες, μικροκακίες, αφόρητο κουτσομπολιό. Έχει κάτι από reality αυτός ο χώρος και ως εκ τούτου σέρνει μαζί και τα κακά του. Κάποια στιγμή τους βαριέσαι και ξαναγυρίζεις στο χαρτί. Τι να πω, ο καθένας και η ευθύνη του».


Μ. –από το περιοδικό Διαβάζω, τεύχος Φεβρουαρίου 2007, στήλη Σχόλια


Τι να πεις, Μ. μου; Να πεις ότι πολύ μπλα-μπλα-μπλα, πολύ σκουπίδι, ανία, κοινοτοπίες, μικροκακίες, και αφόρητο κουτσομπολιό –δηλαδή τα φίδια στον παράδεισο των blogs– υπάρχουν επίσης, και με το παραπάνω, στο χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου. Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, άλλωστε.

7:25 π.μ.
Blogger Fraoula είπε και ελάλησε...

Swsthhhhhhh. (Pws ta kataferneis kai akoma kai otan grafeis sovara, me kaneis na xamogelw, einai aporias aksion pantws...)    



7:44 π.μ.
Blogger ΦώΤΗΣ είπε και ελάλησε...

“…πολύ μπλα-μπλα-μπλα και πολύ σκουπίδι. Υπάρχει ανία, κοινοτοπίες, μικροκακίες, αφόρητο κουτσομπολιό…”

κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα καθώς κοίταζα χθες τους σωρούς με τις κυριακάτικες εφημερίδες έξω από το περίπτερο….    



7:54 π.μ.
Blogger ΦώΤΗΣ είπε και ελάλησε...

«Τις αγορεύειν βούλεται;» είπαν κάποτε…

κι έτσι άνοιγε ο καθένας το blog του κι έλεγε τα δικά του…
κι αν έλεγε και καμία μαλακία;
και τι έγινε;
πάλι ο καιρός περνούσε…    



10:01 π.μ.
Blogger Σπιτόγατος είπε και ελάλησε...

Πάντως εγώ έχω κόψει να αγοράζω εφημερίδες, εκτός κι αν έχουν καμιά καλή προσφορά, καμιά ταινία κανένα βιβλίο τέτοια...Γιατί αλλιώς...πολύ σκουπίδι βρε παιδάκι μου...:ΡΡΡ    



10:06 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Μόνο που οι εκδόσεις βγάζουν λεφτά "ενίοτε"..έστω και σκουπίδια, ενώ τα μπλογκς είναι τζάμπα κόπος και μεράκι μερικών..και ίσως .."πηγή" που πίνουν νερό οι εκδότες, οι "συγγραφείς" και οι παρατρεχάμενοι!    



12:43 μ.μ.
Blogger BLUEPRINTS είπε και ελάλησε...

Περιγράφεις το αυτονόητο καλή μου, το σχόλιο "όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε" νομίζω πως τα λέει όλα, το μέσον στο οποίο εκφράζονται απόψεις και ιδέες δεν παίζει τελικά μεγάλο ρόλο, η μόνη διαφορά των blogs από τα λοιπά έντυπα είναι αν θες ότι δεν έχεις πάνω από το κεφάλι σου editors, διευθυντές ύλης/σύνταξης, κλπ. Αποφασίζει ο καθείς μόνος του και "εκδίδει" αυτό που θέλει την παρούσα στιγμή, το αν πρόκειται για σκουπίδι είναι θέμα επιλογής (και εποχής βέβαια)    



1:31 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Ανομοια πραγματα ποτε δεν τα συγκρινουμε στα μαθηματικα,στα μπλογκς μπορουμε να περιγραψουμε σχολιαζοντας την αλληλοεπιδραση των δυο οταν υπαρχει!!!!
Στο συγκεκριμενο θεμα υπαρχει αλληλοεπιδραση.Υπαρχει μια αμοιβαια σχεση οπου το ενα δινει και περνει αιμα, απο το αλλο...    



1:38 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Ωχχχχ συγνωμη!!!!!!    



4:21 μ.μ.
Blogger enteka είπε και ελάλησε...

Συμφωνώ με το απόσπασμα από το περιοδικό, συμφωνώ και με το σχόλιό σου. Δε χρειάζεται όμως συμψηφισμός. Το σχόλιό σου δεν αναιρεί την σωστή, κατά τη γνώμη μου, περιγραφή των blogs από το Διαβάζω.

Είναι αλήθεια. Δεν συνεισφέρουμε όλοι στη νίκη των Δημοκρατικών (μακάρι να μπορούσαμε), ούτε ανεβοκατεβάζουμε κυβερνήσεις. Και, ναι, οι μικροκακίες είναι κουραστικές, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Καλή βδομάδα!    



4:45 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Witch, ακριβώς αυτή είναι η ένστασή μου. Ότι δηλαδή έχει καταντήσει μαλακία ο πόλεμος "τυπωμένων" και blogs. Άλλο τα blogs, άλλο τα βιβλία. Τι θα πει "τους βαριέσαι και επιστρέφεις στα βιβλία"; Τέθηκε ποτέ θέμα αντικατάστασης των βιβλίων από τα blogs; Γενικότερα, έχω την αίσθηση ότι στο χώρο των εκδόσεων, του βιβλίου, των περιοδικών και των εντύπων υπάρχει "φόβος" για μια απειλή από τα blogs η οποία απλώς δεν υφίσταται.

Τρολλ, μικρό το κακό. Απλώς θα σβήσω τις επαναλήψεις. :-)    



7:10 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Επομένως συμφωνούμε, Witch. Μακριά από μένα οι έριδες (αρκετές έχω με τη διαχειρίστριά μου).    



12:34 π.μ.
Blogger Unknown είπε και ελάλησε...

μαζί σου...
μα άρέσει..
φοβάμαι πολυ τον μικροαστιμό της νεολληνικής κοινωνίας οτι θα χτυπήσει και το μπλόγγινγ..

faliriotis.blogspot.com

oidipoas    



1:00 π.μ.
Blogger funEL είπε και ελάλησε...

Θέλει και ρώτημα?
Να διαλέξετε κυράκουρούνα μας εκπαιδευτική τηλεόραση.
Το Λιάκουρα τον κομψοδάκτυλο ή καντηΛανάφτη ή Προφήτη ή μπούκα ή Λαμόγιο ή ...

+μπουρδολόγησον+    



11:12 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Δεν άντεξα..θα έσκαγα ..συγνώμη προκαταβολικά!
@wicth ..εσύ ρε μάπα γιατί την είδες δικηγόρος του διαβόλου και μείς δηλαδή δεν ..
Είπαμε ..το περιοδικό λέγεται διαβάζω..αν δεν υποστηρίξει το σπίτι του θα πέσει στην κεφάλα του!
Εκεί είναι όλοι επαγγελματίες ή προσπαθούν να γίνουν..τι σχέση έχει η μπλοκοκοινωνία ρεεε! έστω και να λέει σαχλες..δεν πληρώνονται και δεν τους νοιάζει ..αν δεν βλέπεις την διαφορά ..τι ψάχνω ..    



4:31 μ.μ.
Blogger Μαρκησία του Ο. είπε και ελάλησε...

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα (κι εκείνος γύρισε και τού ριξε ροχάλα).

Τι θέλει να μας πει; ότι στην τυπωμένη λογοτεχνία δεν υπάρχουν αυτά; αρκεί μια ματιά στα μαλλιοτραβήγματα για τα βραβεία του Διαβάζω για απάντηση.
Τα υπόλοιπα τα είπαν οι προλαλήσαντες.

Κι αυτή ήταν η πολυσύλλαβη λέξη μου για σήμερα.


Γειά σου Κουρουνίτσα ;-)    



6:09 μ.μ.
Blogger avissos είπε και ελάλησε...

φίδια υπάρχουν παντού, ακόμα κ στον Παράδεισο
το παράξενο θα ήταν να μην υπήρχαν ;)    



12:30 π.μ.
Blogger J. είπε και ελάλησε...

Εγώ πάντως παραδέχομαι ότι άλλοτε δεν προλαβαίνω να γράψω στο blog γιατί με απορρόφησε ένα ωραίο βιβλίο και άλλοτε δεν προλαβαίνω να διαβάσω βιβλία, γιατί ξεχνιέμαι στο blog. Τί το παράξενο;    



1:42 π.μ.
Blogger αθεόφοβος είπε και ελάλησε...

Σκουπίδια βρίσκεις παντού,μόνο που στα μπλογκ είναι τσάμπα!    



9:39 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάΐν ώστε να δεί οτι υπάρχουν σκουπίδια παντού..Το ζήτημα είναι άλλο. Ο αχαλίνωτος witch, στο πρώτο του ποστ, όρμηξε πάνοπλος με μισοκατεβασμένα τα βρακιά του, έτοιμος και απειλώντας να χέσει σε ξένο σπίτι άνευ αδείας, χωρίς να ρωτήσει αν μας πειράζει η μπόχα ή την τραβάει το πετσί μας. Είπε οτι "και λίγα ήταν" αυτά που έγραψε η Μου..Θάπρεπε κανονικά να απαγορευτούν οι σάχλες, να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται αλυσσοδεμένοι για τα περαιτέρω οι σαχλομάγειρες των μπλογκς..    



1:19 μ.μ.
Blogger An-Lu είπε και ελάλησε...

Έτσι και χειρότερα αγαπητό μαυροπούλι! ;-)))    



3:05 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Παρακαλούνται οι σχολιαστές να βωμολοχούν πολιτισμένα, να εκσφενδονίζουν μόνο αντικείμενα που ανακυκλώνονται, και να μην κάνουν άσεμνες χειρονομίες πλην δύο-τριών πατροπαράδοτων. Ευχαριστώ.    



6:55 μ.μ.
Blogger s_k είπε και ελάλησε...

κραταμε τα ωραια μονο

στα μπλογκ και παντου    



12:36 π.μ.
Blogger Loucretia είπε και ελάλησε...

Φοβαμαι οτι τα blogs θ'αντικαταστησουν σταδιακα τα βιβλια, ακομα και για πρακτικους λογους.

Εχετε δει ποσες κουτες γεμιζουν τα βιβλια σε μια μετακομιση; :-ΡΡΡ    



9:21 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Πως φανερώνεται όμως ο ..υπέροχος, ανώτερος, ξεχωριστός, με IQ που σπάει το κοντερ.. εσωτερικός μας κόσμος με λίγη πίεση εεε!
Αχ..Μαυροπουλάδα μου τι ευγένεια εκπέμπει η γενικότερη άποψή σου για την φιλοξενία...    



» Σχολιάστε Το Υπέροχο Τούτο Κείμενο