<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8823282\x26blogName\x3d%CE%97+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kourouna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kourouna.blogspot.com/\x26vt\x3d-6656590165348922955', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Πάει ο παλιός ο χρόνος



Το 2010 φεύγει αφήνοντας στην οικογένειά μου μια απειλή και μια υπόσχεση χαράς για το χρόνο που έρχεται. Η απειλή είναι η διάγνωση καρκίνου στον πατέρα μου, η υπόσχεση χαράς είναι η γέννηση του παιδιού του αδερφού μου και της γυναίκας του την άνοιξη. Περάσαμε όλοι μαζί τη μέρα των Χριστουγέννων και, αντίθετα από ό,τι πίστευα μέχρι τότε, δεν έκλαψα. Συγκινήθηκα, αλλά δεν έκλαψα. Αντιθέτως γέλασα. Γέλασα πολύ. Άλλοτε τα γέλια ήταν εύθυμα, από καρδιάς, όπως όταν ζουλήξαμε την κοιλιά της Κικής για να ξεσηκώσουμε τη μπέμπα –και τα καταφέραμε–, άλλοτε λιγότερο εύθυμα, λιγάκι αμήχανα, ωστόσο γέλια, αποτέλεσμα του μακάβριου χιούμορ του πατέρα μου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Θεωρώ ότι απλώς συμβαίνουν και εμείς καλούμαστε ή να τα αντιμετωπίσουμε και να περάσουμε από πάνω τους, ή να τα αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Διαλέγω το πρώτο –θα κλωτσάω μέχρι το θάνατό μου. Έτσι, για το γαμώτο, ρε γαμώ το. Για το 2011 εύχομαι σε όλους Υγεία. Και πολλά αποθέματα Ελπίδας. Θα τα χρειαστούμε.

5:05 μ.μ.
Blogger Περαστικός είπε και ελάλησε...

Ευχές και σε εσένα και όλα να πάνε καλά! Αυτό που περιγράφεις είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της παλιοζωής νομίζω. Δεν χρειαζόμαστε ροζ γυαλιά και κρυφά νοήματα. Όλα είναι μπροστά μας.    



1:00 π.μ.
Blogger Ιφιμέδεια είπε και ελάλησε...

Κουρούνα,

εύχομαι από καρδιάς να εξελιχθούν τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Καλή χρονιά σε σένα και τους αγαπημένους σου!    



8:01 μ.μ.
Blogger Katerina ante portas είπε και ελάλησε...

Υγεία, δύναμη και Αγάπη, τη νέα χρονιά!
Το γέλιο και η χαρά, η λύπη που διαδέχονται το ένα τ''αλλο, η ζωή δηλαδή, καλόδεχτα. Ενωμένοι και αγαπημένοι, θα τα αντιμετωπίσετε όλα.    



4:19 μ.μ.
Blogger mamma είπε και ελάλησε...

Το 2010 μας άφησε με ένα καινούργιο μωρό και την αναπάντεχη αρρώστια του πατέρα μου (4+1/2 μήνες και ακόμα είναι στο νοσοκομείο με οξεία μυελογενή λευχαιμία).
Κατά κάποιον τρόπο υπήρξε μια σχετική ισορροπία.
Νόημα δεν υπάρχει, όσο καίει το καντήλι του καθενός ας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να απολαμβάνει τη ζωή. Ο θάνατος είναι τόσο μα τόσο οριστικός.

Εύχομαι δύναμη και υπομονή. Και με το καλό το μωράκι σας :)    



2:43 π.μ.
Blogger There is a way είπε και ελάλησε...

Yπομονή, δύναμη και ελπίδα σου εύχομαι ολόψυχα    



9:25 μ.μ.
Anonymous Isis είπε και ελάλησε...

Ε, όχι και να περάσει από πάνω μας, εδώ φάγαμε τα πάντα στη μούρη, και μείναμε όρθιοι εδώ θα κολλώσουμε? Χίλια καλά και με το καλό και το μωρό :)    



1:50 μ.μ.
Blogger ellinida είπε και ελάλησε...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Υγεία, δύναμη και κουράγιο. Και να γελάς, όσο πιό πολύ γίνεται, κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία. Να είσαι καλά. Καλή χρονιά.    



2:15 μ.μ.
Blogger mindstripper είπε και ελάλησε...

Ποτέ δεν ξέρω τί να πω σε τέτοιες περιπτώσεις. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα ήθελα κι εγώ να φύγω κλωτσώντας. Καλή χρονιά ρε συ.    



6:32 π.μ.
Blogger Caktos είπε και ελάλησε...

> Η απειλή είναι η διάγνωση καρκίνου στον πατέρα μου, η υπόσχεση χαράς είναι η γέννηση του παιδιού του αδερφού μου και της γυναίκας του την άνοιξη.
Με το καλό να δεχτείτε τη μπέμπα θεία.
Να είναι περαστικά του πατέρα σου. Ητανε να την κάνω, κι εγώ πέρυσι αλλά με βάλανε στο συνεργείο μου βγάλανε καμένες φλάντζες κλπ και λένε ότι την σκαπούλαρα. Όχι όμως και τα τρία αγγελούδια μας που έφυγαν μερικά χρόνια πριν, τρεις μήνες πριν έρθουν. Μακάρι να είχα φύγει εγώ.
http://3aggelakia.blogspot.com/    



10:57 π.μ.
Blogger Unknown είπε και ελάλησε...

Θα πάνε όλα μια χαρά, γιατί μπορείτε. =)


Καλή, υπέροχη, θαυμάσια χρονιά!    



12:57 μ.μ.
Blogger ΠΑΥΛΟΣ είπε και ελάλησε...

Μια καλή Χρονιά να έχεις με όλη την οικογένειά σου, με χαρά, ευτυχία και υγεία! Και αν θέλεις παρέα στις κλωτσιές, σφύριξε κι έφτασα!    



12:13 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Καλη χρονια με υγεια σωματικη και ψυχικη.Ευχομαι να τα παει καλα ο πατερας σου.    



2:30 π.μ.
Anonymous Γιώργος είπε και ελάλησε...

Όλα μα όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο - όχι μαγικό, είναι αποτελέσματα πράξεων μας - και θα μπορούσαν να μην είναι έτσι με ΑΠΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Δεν ρυθμίζει εμάς η ζωή μας αλλά εμείς αυτήν.    



11:58 μ.μ.
Anonymous sousou είπε και ελάλησε...

εύχομαι να πάνε όλα καλά. με το καλό!    



» Σχολιάστε Το Υπέροχο Τούτο Κείμενο