<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8823282\x26blogName\x3d%CE%97+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kourouna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttps://kourouna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2316842809200267195', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Μαύρη κουρούνα κι ογλήγορα! *

Στην περιοχή που μένω για να παρκάρεις πρέπει να ΄χεις χοντρό πορτοφόλι ή το Θεό μπάρμπα. Πολλές φορές, μάλιστα, το πρώτο δεν αρκεί. Χρειάζεται και το δεύτερο προκειμένου να εξασφαλίσεις θέση σε πάρκινγκ επί πληρωμή. Όσοι έχουν την τύχη να πετύχουν άδειο χώρο στο δρόμο, συνήθως αφήνουν το αυτοκίνητό τους εκεί και το ξεθάβουν απ’ τη σκόνη και τις κουτσουλιές των περιστεριών πολλές βδομάδες αργότερα, σε εορτές και αργίες, όταν αρχίζει η μαζική αποδημία στην ελληνική επαρχία. Οι οδηγοί εκμεταλλεύονται κάθε σπιθαμή του δρόμου, με αποτέλεσμα να βλέπεις αμάξια και μοτοσικλέτες παρκαρισμένα σε όλες τις πιθανές στάσεις, και πεζούς να μουρμουρίζουν –ή να γαμοσταυρίζουν, αναλόγως του επίπεδου αντοχής τους– αφού χρειάζεται να κάνουν παρακάμψεις αρκετών μέτρων για να καταφέρουν ν’ ανέβουν στο πεζοδρόμιο.

Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική ώστε τα όργανα του τοπικού αστυνομικού τμήματος κάνουν τα στραβά μάτια και, αν δεν έχεις παρκάρει με τη μούρη σε είσοδο τράπεζας ή καβάλα διαγώνια σε νησίδα επί της Πατησίων, σε αφήνουν στην ησυχία σου. Γι’ αυτό όταν, έπειτα από ενάμιση χρόνο που κατοικώ στην περιοχή και παρκάρω εδώ, πήγα σήμερα να πάρω το αμάξι μου και βρήκα στο παρμπρίζ ένα ροζ χαρτάκι που μου έλεγε ότι έχω σταθμεύσει σε στάση ΜΜΜ κι ας πάρω τώρα ένα πρόστιμο 65.50 ευρώ να ΄χω να πορεύομαι, έπαθα ένα μικρό σοκ –που συνοδεύτηκε απ’ τη σφοδρή επιθυμία να σφηνώσω στην έδρα του αστυνομικού Α.Θ. έναν πυροσβεστικό κρουνό. Ειδικά απ’ τη στιγμή που είχα φροντίσει να μην κλείσω τη στάση ή τον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται παραδίπλα, αλλά ούτε να παρκάρω στη γωνία όπου στρίβουν τα λεωφορεία. Ακόμα ειδικότερα, αφού πίσω και μπροστά από το δικό μου αμάξι βρίσκονταν καμιά δεκαριά άλλα, κανένα απ’ τα οποία δεν είχε ραβασάκι στο παρμπρίζ του. Στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι ξεχώριζε το αυτοκίνητό μου από τα υπόλοιπα κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: το γεγονός ότι είναι Lada. Που σημαίνει ότι ο κάτοχός του μάλλον είναι Αλβανός, Ρώσος ή άλλο, υποδεέστερο, δείγμα της τοπικής πανίδας, οπότε ας του ρίξουμε μια κλήση για να μάθει να παρκάρει αλλού τον αραμπά του.

Φυσικά, επειδή τεχνικώς ήμουν παράνομη -απαγορεύεται η στάθμευση σε αρκετά μέτρα από στάση λεωφορείου ή γωνία, ασχέτως αν αυτό, λόγω συνθηκών, δεν επιβάλλεται πουθενά στην Αθήνα-, έκανα γαργάρα τις όποιες αντιρρήσεις μου, έχωσα άρον-άρον την κλήση στην τσαντούλα μου κι έφυγα. Όχι όμως χωρίς πρώτα να ευχηθώ διακαώς να πιάσει τον αστυνομικό Α.Θ. ακατάσχετο κόψιμο επί 65 και μισή μέρες. Όσες και τα ευρώ που πρέπει να πληρώσω.

*Αρκαδική κατάρα

6:39 μ.μ.
Blogger Кроткая είπε και ελάλησε...

pali kala pou den sou zitousan kai na parousiasteis sto topiko astunomiko tmima parafta gia na epideixeis tin adeia paramonis, adeia ergasias kai daktulika apotupwmata kai, ama xreiastei na eispraxeis kai 65 kai misi boufles!
an se anakoufizei ligaki, na sou pw pws edw sto Velgio opou zw egw, gia tin antistoixi paravasi, xreiastike na plirwsoume 167 euro kai ogdoikonta lepta, diladi sxedon ta tripla... mono pou edw den kanoun diakriseis! kopanane ta prostima adiakritws se oles tis koinwnikes taxeis!    



10:46 μ.μ.
Blogger akindynos είπε και ελάλησε...

Αν δεν μπορείς να νικήσεις τον εχθρό γίνε σύμμαχός του.

Βάλε στο παρμπρίζ ένα λευκό αυτοκόλλητο, με πράσινο πλαίσιο κατά προτίμηση, όπου θα γράφεις:

?????? ?????? ????

??????? ?? ????????????, ?????????? ?????????

????????? ????

One way or another θα δουλέψει.    



11:01 μ.μ.
Blogger akindynos είπε και ελάλησε...

Τα ερωτηματικά του προηγούμενου σχολίου διαβάζονται κανονικά στη σελίδα του κομεντοποστιν. Αλλά όχι στη σελίδα του ποστ.

Δεν φταίω εγώ. Ο Μάρβιν κάτι έκανε λάθος.    



12:16 π.μ.
Blogger Μαύρος Γάτος είπε και ελάλησε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.    



12:20 π.μ.
Blogger Кроткая είπε και ελάλησε...

kai ara emeis pws boroume na diavasoume ta erwtimatika???    



1:28 π.μ.
Blogger akindynos είπε και ελάλησε...

Γαμώτο, χάθηκαν εντελώς.

Δεν ήταν τίποτα σπουδαίο. Έγραφε:

Δόκτωρ Κουρούνα
Συντάξεις Αναπηρίας, ΠΛαστά Διαβατήρια
Τιμαί Λογικαί

αλλά στα ρώσικα, courtesy of babelfish.

Καλά να πάθω, όποιος σκάβει το λάκκο ενός πτηνού δεν μπορεί να κάνει copy-paste κυριλικά στον βλόγερ.    



2:41 π.μ.
Blogger FUFUTOS είπε και ελάλησε...

Έπρεπε να τα πάρεις με τον τροχόμπατσο για να μας θυμηθείς; λολ.

Εύχομαι να τακτοποιήθηκαν όλα και να είναι όλα καλά.    



3:16 π.μ.
Blogger 0comments είπε και ελάλησε...

Να πάει να γαμηθεί ο σκατόμπατσος!
Ξέρει άραγε ο χαραμοφάης πως βγαίνουν 65,5E ;    



11:28 π.μ.
Blogger Μαύρος Γάτος είπε και ελάλησε...

Καλησπέρα συνάδελφε Μαυροπούλι!

Συμπάσχω για την αδικία που υπέστης. Είναι παρατηρημένο ότι ο ρατσισμός των τροχομπά είναι πολύ βαθύς! Πέντε χρόνια κυκλοφορούσα με "καλό" αυτοκίνητο, που έφερα από εξωτερικό, και μάλιστα με κόκκινες πινακίδες, και δεν με σταμάτησε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. Μόνο μια φορά σε κάτι διόδια μού έκαναν αλκοτέστ.

¨Οταν κατέβηκα στην Πάτρα επειγόντως με ένα παλιό σαραβαλακι, ενώ το δικό μου ήταν για βάψιμο, με σταμάτησαν ΤΡΕΙΣ φορές στο πηγαινε-έλα. Μέσα σε δύο ημέρες, ΤΡΕΙΣ φορές. Μέσα σε πέντε χρόνια, ΜΙΑ φορά, κι αυτήν... σταματημένο.

Έχει παραγίνει όμως και με τους ασυνείδητους, που παρκάρουν όπου νά'ναι. Πολύ ενοχλητικοί, αυτοί οι πεζοί, σωμφωνώ κι εγώ. Όλο γκρινι΄λαζουν ότι δεν μπορούν να περάσουν, άσε που μπορεί να φωνάξουν και την αστυνομία , οι κακοηθέστατοι, και να σε γράψει ή νβα σού πάρει και τις πινακίδες.

Εγώ λέω να τους καταργήσουμε. Πολύ αέρα έχουν πάρει τελευταία.

Καλό βράδυ! Τουλάχιστον εσύ, σαν Πουλί, μπορείς να περνάς... πετώντας...

Σ;)    



12:29 μ.μ.
Blogger averel είπε και ελάλησε...

Η λυσις ειναι μια: κυκλοφορεις με ενα παλιο ροζ χαρτακι και οταν παρκαρεις παρανομα, το κοτσαρεις. Οταν ερθει να σου κοψει κληση, βλεπει πως εχεις ηδη μια...    



3:47 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Κουρουνίτσα μου, του φίλου μας του Παναγιώτη που οδηγεί κι' αύτός Λάντα του πήραν ΚΑΙ τις πινακίδες! Πάψε λοιπόν να γκρινιάζεις. Στο κάτω-κάτω, όταν σου έλεγα να πάρεις την Λαμποργκίνι εσύ μου έλεγες ότι παραείναι κραυγαλέα για τα γούστα σου... Αλέκα ΧΧΧ    



12:55 π.μ.
Blogger Αρχαίος είπε και ελάλησε...

Πάρε παιδί μου μια mercendes να ησυχάσεις!. Βλέπουν το αμάξι και κρίνουν τον άνθρωπο. Αυτή η νοοτροπία της επίδειξης και του κομπασμού είναι γενική στους ένστολους.    



10:44 π.μ.
Blogger Περαστικός είπε και ελάλησε...

Νομίζω από προηγούμενο post σου ότι μένουμε περίπου στην ίδια περιοχή. Το έχω λύσει το πρόβλημα με τον πλέον απόλυτο τρόπο:
Ντεν έκω αυτοκίνητο καρντιά μου! (Συνειδητή επιλογή, αλλά πρέπει να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου και τις ανάγκες σου).    



12:07 π.μ.
Blogger Αθήναιος είπε και ελάλησε...

Εμένα άλλο με απασχολεί. Ποια είναι αυτή η αρκαδική κατάρα; Κ κυρίως, εγώ γιατί δεν τη γνωρίζω;    



8:28 μ.μ.
Blogger Sraosha είπε και ελάλησε...

Η αγαπημένη μου κατάρα. Το αρκαδικό σκέλος της καταγωγής μου απαρτίζεται από μοχθηρούς ανθρώπους, οπότε...    



5:17 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Κάτι μου θύμισες τώρα... Κλήση στο πάρκιν του μετρό στη Δουκίσης Πλακεντίας!! Όποιος έχει δει τα απίθανα παρκαρίσματα που γίνονται στο εν λόγω πάρκιν αντιλαμβάνεται το αστείο της υπόθεσης. Και, ναι, το πιο εκνευριστικό είναι ότι γνωρίζοντας ότι παρκάρεις παράνομα και μη όντας εντελώς ασυνείδητος (απλώς απελπισμένος) προσπαθείς να δείξεις λίγη καλή θέληση, όπως είπες, παρκάροντας "λιγότερο παράνομα", χωρίς να κλείνεις τελείως τη στάση του λεωφορείου ή τη γωνία του δρόμου, κτλ. Εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα ομολογουμένως παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο από όπου πηγαίνεις από την έξοδο του μετρό στο πάρκιν. Και είπα να το βάλω προς την άκρη για να μένει και χώρος μπας και τύχει (1 στις 1000) να περνάει και κάποιος ανάπηρος (διάβαση αναπήρων κάλυπτε μέρος του πεζοδρομίου). Το αποτέλεσμα: κλήση για πεζοδρόμιο και διάβαση αναπήρων... Το πιο αστείο της υπόθεσης: ακριβώς μετά τη διάβαση αυτή είναι το πάρκιν για τους ανάπηρους. Πάντα τίγκα και ανάθεμα αν έχω δει ποτέ "ανάπηρο" αμάξι παρκαρισμένο εκεί.    



1:38 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Krotkaya, μετά τα όσα έγραψες για τα πρόστιμα στο Βέλγιο σκέφτομαι να πάω να ευχαριστήσω το αστυνομικό όργανον!

Ακίνδυνε, κρίμα, μεγάλο κρίμα που δεν φαίνονται οι κυριλλικοί χαρακτήρες. Κάτι μου λέει πάντως ότι αν βάλω αυτή την επιγραφή θα αρχίσω να δέχομαι επισκέψεις στο κελί 33.

Φούφουτε, ευχαριστώ για τις ευχές. Μια χαρά είμαι.

Καλοκαιρινό, μ΄αρέσει που όλοι έχουν να προτείνουν μια ιδέα για παρανομία, περισσότερη παρανομία. Αθάνατο ελληνικό πνεύμα. :-)

O comments, πολύ θα ήθελα να του περιγράψω τον τρόπο!

Κοκοβιέ, δεν το ήξερα αυτό. Αίσχος πάντως. Μου χαλάσανε το υποκοριστικό.

Μαύρε Γάτε, οι πεζοί πρέπει να εκτελούνται όταν οδηγώ, και οι οδηγοί να ανασκολοπίζονται όταν είμαι πεζή. Δίκαια πράγματα.

Averel, αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα. Καλά έκανα και δεν πέταξα (ακόμα) την κλήση στα σκουπίδια.

Chili, εγώ μένω ενάμιση χρόνο εδώ και ήδη έχω προσαρμοστεί όπως η μύγα στο σκατό.

Αλέκα, έπρεπε να σε ακούσω τότε. Στείλε κάνα e-mail άθλιο δίποδο!

Αρχαίε, να πάρω Μερσεντές, αλλά μετά θα γράφω ποστ για τα γκαζάκια που θα μου βάζουν.

Περαστικέ, στην ουσία ούτε εγκώ έκω αυτοκίνητο, καρντιά μου. Γιατί και που το΄χω μονίμως παρκαρισμένο είναι.

Αθήναιε, είδες τι μαθαίνεις στο μπλογκ της Κουρούνας; Μην αλλάξεις κανάλι!

Shraosha, το άλλο σκέλος της καταγωγής σου είναι πιο λάιτ για να εξισορροπούνται τα πράγματα;

Kικιρίκου, δεν απορώ που λάλησες! :-)    



8:50 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Pros Ko Averel & Ka Kourouna:

Oxi, oxi!
Ta organa taksis kai dh oi troxaioi einai "zoa" me entono to aisthima tis perixarakosis "idiotikis" perioxis.
Mporeite aneta na valete mia vomva, me ena megalo xarti pou na grafei "VOMVA", pano sto amaksi sas kai na min to proseksei to "organo" tou dromou sas. An omos yparxei roz xartaki, amesos tha to dei, tha KSEREI oti den to evale ekeinos kai tha spefsei na tsekarei poios synaderfos tolmise na mpei sto xorafi tou.
Etsi tha prokalesete dixomoies, ypopsies kai syrraksi metaksy astynomikon tmimaton kai tha stenoxorisete to neo mas ypourgo kai tha steilei pali ta MAT na deiroun tous syntaksiouxous (proseksate oti ekopse ta arxaia rita af' otou pire ofikio?). Krima den einai oi anthropoi, epeidi eseis thelete na parkarete paranoma?

Met' aspasmon
Idom    



» Σχολιάστε Το Υπέροχο Τούτο Κείμενο