<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8823282\x26blogName\x3d%CE%97+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kourouna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttps://kourouna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2316842809200267195', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν




Πριν από λίγες μέρες είδα σε μόνιμη στήλη εφημερίδας αναδημοσιευμένο ένα από τα κείμενα πολύ αγαπημένου φίλου και μπλόγκερ.

"Δημοσιεύτηκες, βρε", του είπα.
"Πού;" με ρώτησε απορημένος.
"Εκεί. Απ' αυτόν", απάντησα. "Να δες", πρόσθεσα και του έδωσα το απόκομμα.
"Δε με ρώτησε κανείς αν θέλω!" είπε.
"Πολλά ζητάς".
"Μα δε θέλω να με αναδημοσιεύει κανείς", επέμεινε ο φίλος μου.
"Περίεργος είσαι, ρε παιδάκι μου. Άλλοι κάνουν κρα (κάτι Κουρούνες και τα συναφή) να δουν κάπου το κείμενό τους".
"E, εγώ δεν κάνω!"
"Α, για να σου πω... Δε θα την πληρώσω εγώ τη νύφη. Άμα δε θες να βάζει κείμενά σου να του το πεις".
"Του το έχω πει. Παλιότερα, όταν ήθελε να βάλει ένα σε μια άλλη εφημερίδα".
"Και σ΄ έγραψε στ΄ αρχίδια του;"
"Τότε όχι, αλλά τώρα δε με ρώτησε".
"Ίσως σκέφτηκε ότι θα αρνιόσουν ξανά".
"Καλά το σκέφτηκε. Θα αρνιόμουν".
"Τα βλέπεις;"
"Μαζί μου είσαι ή με το θηρίο;"
"Μαζί σου, αλλά επειδή αν βρεις το δίκιο σου εμένα να με χέσεις, κάν΄ το γαργάρα και πάμε παρακάτω".
"Καλά..." είπε ο φίλος μου, τσαντισμένος.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν κάποιοι που δε ζηλεύουν τη δημοσιότητα του ενός τετάρτου.

Ηθικό δίδαγμα: Μην πηγαίνεις σε φίλους σου αποκόμματα αναδημοσιευμένων κειμένων τους -ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σου τα χώσουν.


Update 16/11/2007


Σχιζοφρενής εξωγήινος καλχαρίας τέλος...

7:06 μ.μ.
Blogger Niemandsrose είπε και ελάλησε...

"Μη μιλάς δεν είναι απαραίτητο
Μη μιλάς θα φύγω σε ένα τέταρτο"
Δόξα Μισητή
(αφιερωμένο)    



10:10 μ.μ.
Blogger Πέπε είπε και ελάλησε...

Δεν το καταλαβαίνω. Όταν δημοσιεύεις κάτι στο ίντερνετ, μου φαίνεται αυτονόητο ότι το θέτεις στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου. Βέβαια η καλή πίστη απαιτεί, όποιος το αναδημοσιεύσει ή άλλως το χρησιμοποιήσει, να αναφέρει την πηγή (όπως και έγινε, αν ορθώς αντιλαμβάνομαι, στην περίπτωσή σας). Όποιος πραγματικά αδιαφορεί για τα "καλά" της δημοσιότητας (φήμη, δόξα, φώτα της ράμπας, γυναίκες, χρήμα, δύναμη...) θα πρέπει να αντιπαρέρχεται και τα κακά της. Αυτό είναι το συνεπές.    



11:34 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Niemandsrose, ευχαριστούμε!

Πέπε, ο συγκεκριμένος γράφει στο μπλογκ του ότι δεν επιθυμεί αναδημοσίευση, και επίσης είχε διευκρινίσει (παλιότερα) και προσωπικώς στο δημοσιογράφο ότι δεν ενδιαφέρεται. Δεν θα έπρεπε να έχει σεβαστεί την επιθυμία του;    



11:46 μ.μ.
Blogger Argirisp είπε και ελάλησε...

συμφωνω με τον πέπε.οι ιδεεσ μας στα blog μας ειναι στην διαθεση ολων... δεν δημοσιοποιει και τα δικα μου? παιδια τσαμπα τα δινω¨)))    



12:00 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Σεβαστή, αλλά και απόλυτα κατανοητή η επιθυμία του blogger. Γιατί έχει σημασία, αρκετά βαρύνουσα μάλιστα, και το σε τι περιβάλλον συν-δημοσιεύεται ένα κείμενο.
Alexandria    



10:34 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Απλως ο συγκεκριμένος εμαθε για την δημοσίευση.Πιθανον να υπήρχε και άλλη και να περασε απαρατήρητη.Οπότε στέκομαι στο ηθικο δίδαγμα της κουρούνας και συμφωνώ με αυτό.Αλλωστε το ιντερνετ δεν έχει διακριτά όρια.
RedHat    



11:37 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

.άμησέ τα κι άφησέ τα.
Εκτεθιμένοι είμαστε όλοι στον καιρό. Το μόνο που μπορεί να εύχεται κανείς είναι να πέφτει σε καλά χέρια.
Α, και αν είχα να διαλέξω προτιμώ τον βιασμό της με το έτσι θέλω αναδημοσίευσης με αναφορά στην πηγή από τον εξανδραποδισμό κειμένων και την ιδιοποίηση από μπεζεβέγκηδες μαστόρους της λογοκλοπής.
Και είναι κάτι "μαυροπουκαμισάδες" του πληκτρολόγιου εκεί έξω, που δεν έχουν χρείαν καλάσνικοφ. Αρκεί ένα copy paste, ένας επιμελημένος αναγραμματισμός, μια διαφορετική σειρά στις λέξεις.    



4:45 μ.μ.
Blogger JustAnotherGoneOff είπε και ελάλησε...

Επειδή κατάλαβα ποιός είναι ο θιγόμενος μπλόγκερ και ο πονηρούλης-ρούλης-ρούλης "αναδημοσιευτής", ένα έχω να πω στον φίλτατο μπλόγκερ:

Ό,τι γράφεις, με πρωτόκολλο στην Εθνική Βιβλιοθήκη ή σε συμβολαιογράφο. Από κει και πέρα, είναι τόσο νεφελώδης ακόμη η κατάσταση στο νετ, και ειδικά το ελληνικό, που να ψάχνεις το δίκιο σου, η μόνη οδός είναι δημόσιο κι ανελέητο κράξιμο. Κάπως έτσι είχα πράξει παλιότερα που ο εν λόγω πονηρούλης-ρούλης-ρούλης "αναδημοσιευτής" έβαλε και δικό μου (τζάμπα) ποστ που θα έπρεπε να με πληρώνει για να το βουλώσω.

Αλλά δυστυχώς, το τζαμπέ συντηρεί κάτι τέτοιους "πονηρούληδες" - και ειδικά μέσω "μεγάλων" εντύπων σαν κι αυτό απ' όπου πληρώνεται να αναδημοσιεύει "τζάμπα" ποστ.

Το θέμα δεν είναι η δόξα, αυτή έρχεται και παρέρχεται. Το θέμα είναι ότι δεν έχει με τι να γεμίσει το υπόλοιπο της ύλης που του αναλογεί, όπως κάνει κάθε φορά στην εβδομαδιαία του στήλη. Γι αυτό ενίοτε βλέπουμε από τον συγκεκριμένο "τζαμπέ" πονηρούλη ακόμα και ολοσέλιδες "κόπιες". Την κολακεία πολλοί εμίσησαν αλλά τη δόξα πολύ ελάχιστοι. Κι εκεί την πατάνε τα περισσότερα μπλογκς.    



4:56 μ.μ.
Blogger JustAnotherGoneOff είπε και ελάλησε...

Κι όσο σκέφτομαι ότι πριν λίγο καιρό ο τζαμπέ πονηρούλης αναδημοσίευσε ένα από τα πιο κακόγουστα κείμενα που κυκλοφορούν στο νετ, ναι αυτόν τον ύμνο στον φραπέ λέω. Ξερνάω για το "γούστο" του, αλλά και επειδή πληρώθηκε γι αυτό το copy-paste.    



12:50 π.μ.
Blogger phoinix είπε και ελάλησε...

για ποιον δημοσιογράφο λέτε ρε παιδιά? μεσημεριανά γίναμε! το ξέρουμε και απλά το "φωτογραφίζουμε"!

(εντάξει είμαι κουτσομπόλης)    



6:27 π.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Phoinix, το θέμα δεν αφορά εμένα προσωπικά, γι΄ αυτό προτίμησα να μην αναφέρω το όνομα ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Σημασία έχει η πρακτική, και δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που την ακολουθεί.

[Ναι, είσαι! :)]    



8:08 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Δείτε αυτή τη σελίδα για την "αυθαιρεσία" αδειών στο νετ και μετά το ξανασυζητάμε:
κλικ    



5:34 μ.μ.
Blogger Troll είπε και ελάλησε...

Για μενα μαλακας δεν ειναι ο "κλεψας" του κειμενου ουτε το "θυμα", μαλακας ειναι αυτος που δινει την σημερινη εποχη 2 τοσα ευρω για αγορα καποιου εντυπου (εφημεριδα περιοδικο).Απλα ζουμε σε μεταβατικη περιοδο και τετοια περιστατικα θα παρουσιαζοντε συχνα.    



6:59 μ.μ.
Blogger Ατρεύς είπε και ελάλησε...

Άσχετο ίσως με το θέμα, ΣΧΕΤΙΚΟ όμως με την πολιτεία που ζούμε:

Δείτε τί έκανε ο κ. KILL-τίδης, ο υφυπουργός Αγρανάπτυξης καλέ: Μόλις το ΣτΕ ακύρωσε απόφασή του για το κυνήγι (με το σκεπτικό ότι φέτος χάθηκαν πολλά ζώα από τις πυρκαγιές, να μην σκοτώσουν οι κυνηγοί όσα διασώθηκαν) αυτός ο λαμπρός και πολλά υποσχόμενος (στους κομπλεξικούς και φασίστες) νέος έβγαλε "αστραπιαία" νέα διαταγή ξαναεπιτρέποντας το κυνήγι!

Γειά σας.
Εγώ πάω τώρα να "KILL" κι αλλού, τον κ. KILL-τίδη... Κι είναι και γιατρός, τρομάρα του...    



7:33 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Ατρέα, δε μου κάνει τίποτα εντύπωση. Ειλικρινά.    



4:30 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Νομίζω ότι η δημοσίευση κειμένων στο ιντερνετ δεν δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να τα αναδημοσιεύει χωρίς έγκριση, ειδικά αν η αναδημοσίευση είναι σε έντυπο το οποίο έχει οικονομικά έσοδα άρα κατά κάποιο τρόπο σφετερίζεται την πνευματική περιουσία του αρχικού συντάκτη.
Το χειρότερο είναι όταν η αναδημοσίευση γίνεται χωρίς αναφορά της πηγής. Φαντάζομαι ότι σε αυτή την περίπτωση υπήρχε το όνομα του μπλογκερ.
Όμως με την ευκαιρία είναι καλό να αναφερθούμε και στις δικές μας "παρατυπίες". Συχνά χρησιμοποιούμε κείμενα άλλων, φωτογραφίες που δεν έχουμε τραβήξει εμείς ή ιδέες που δεν είναι δικές μας. Το γεγονός ότι είμαστε "ερασιτέχνες" λειτουργεί ελαφρυντικά αλλά δεν μας αθωώνει...
Είμαστε όλοι ένοχοι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Ίσως γι αυτό και συνήθως συχνά μένουμε σιωπηλοί στις παραβάσεις των άλλων.    



11:54 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

χάρηκες κουρούνα που έγραψες πάλι κακιά λεξούλα? Μπράβο!!

---και χαλαρώστε. Μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα. Μου γίνατε όλοι διανοούμενοι star τώρα και δεν θέλετε να δημοσιεύουν τα κείμενα σας. Σιγοβράζετε μέσα στην ψευδαίσθηση της δημοφιλίας. Βαυκαλίζεστε.    



8:11 π.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Γλυκιά Nemecis, ακολούθησε τη δική σου συμβουλή και χαλάρωσε εσύ, γιατί πάνω στη σπουδή να χύσεις το φαρμάκι σου υπάρχει κίνδυνος να δαγκώσεις τη διχαλωτή γλωσσίτσα σου και να σε χάσουμε από δηλητηρίαση. Δικαίωμα να μη θέλει να τον αναδημοσιεύουν έχει ο καθένας που γράφει ένα κείμενο, είτε πρόκειται για αριστούργημα, είτε για σκουπίδι, είτε είναι διανοούμενος σταρ, είτε ο πικραμένος της διπλανής πόρτας. Άσε που για να θέλει κάποιος να σε αναδημοσιεύσει, κάποια αξία βλέπει στο κείμενό σου, αλλιώς θα το προσπερνούσε. Τέλος, αν σε ενοχλούν τα "παλιόλογα" άσε αυτό το μπλογκ και προτίμησε κανένα φιλολογικό σαλονάκι -κρίμα είναι να χαλάμε τις καρδιές μας.    



1:39 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Troll hat gesagt...
Για μενα μαλακας δεν ειναι ο "κλεψας" του κειμενου ουτε το "θυμα", μαλακας ειναι αυτος που δινει την σημερινη εποχη 2 τοσα ευρω για αγορα καποιου εντυπου (εφημεριδα περιοδικο)

giati poios ishiristike oti to "thuma" einai malakas?

Απλα ζουμε σε μεταβατικη περιοδο

????????    



1:14 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

1. Αισθάνομαι ολίγον τι μαλάκας γιατί αγόρασα ένα βιβλίο (φρέσκια κυκλοφορία), που αν δεν το είχα δει στο ίντερνετ μάλλον δεν θα με τράβαγε να το αγοράσω. Σκέφτομαι να το ψιλοδιαβάσω με προσοχή (να μην το τσακίσω) και να πάω μετά να το αλλάξω!
2. Γιατί τέλος; Πού πάει ο καλχαρίας; Για σουβλάκια;

Ανώνυμη β'    



6:21 μ.μ.
Blogger Πέπε είπε και ελάλησε...

Παιδιά,

Πριν βγει το ίντερνετ, το να αναδημοσιεύεις σε έντυπο τα λόγια κάποιου άλλου που προέρχονται από άλλο έντυπο ήταν ανέκαθεν θεμιτό. Υπό την προϋπόθεση να μνημονεύσεις την πηγή. Αλλιώς θεωρείται λογοκλοπή. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις ήταν κάτι παραπάνω από θεμιτό: ήταν υποχρεωτικό. Δε νοείται λ.χ. επιστημονική εργασία που να μη στηρίζεται σε προϋπάρχουσες επιστημονικές εργασίες.

Λογικά στο ίντερνετ ισχύουν τα ίδια. Δεν ξέρω αν έχει βγει ειδική νομοθεσία που να προβλέπει κάτι άλλο, αλλά υποθέτω πως όχι, αφού θα ήταν αδύνατο να ελεγχθεί η λογοκλοπή και ένας νόμος που δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή δε θα είχε λόγο να υπάρχει.

Περαιτέρω, σχετικά με την αναδημοσίευση όχι από το ίντερνετ σε έντυπο αλλά ξανά στο ίντερνετ, έχω να πω: έστω ότι εγώ θέλω να διαβάσουν οι αναγώστες της ιστοσελίδας μου ένα κείμενο της Κουρούνας. Ποια είναι, πρακτικά, η διαφορά ανάμεσα στο να τους γράψω "η Κουρούνα γράφει τα παρακάτω..." και να ανατυπώσω το δικό της κείμενο, και στο να βάλω ένα σύνδεσαμο (λινκ: περίπου το αντίστοιχο της βιβλιογραφικής παραπομπής) για να δουν το ίδιο ακριβώς κείμενο στην ιστοσελίδα της ίδιας της Κουρούνας; Προφανώς καμία, ή σχεδόν καμία. Ε λοιπόν, ποτέ δεν άκουσα να διαμαρτύρεται κανείς γιατί σε κάποια ιστοσελίδα υπάρχει παραπομπή προς τη δική του ιστοσελίδα. Θα ήταν μάλλον ιδιότροπο.

Άρα: υπάρχει μία κοινώς παραδεκτή πρακτική και ηθική για τις αναδημοσιεύσεις από έντυπο σε έντυπο, η οποία είναι και νομικά κατοχυρωμένη. Υπάρχει επίσης μία κοινά παραδεκτή πρακτική και ηθική για τις αναδημοσιεύσεις από ίντερνετ ξανά στο ίντερνετ (που εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν στηρίζεται και από νόμο ή όχι). Και κάνουμε τόσο σαματά για την αναδημοσίευση από το ίντερνετ σε έντυπο;

Και τέλος, υπάρχουν οι εξατομικευμένες περιπτώσεις που υπάγονται στην πάγκοινη λογική ότι αν αναλάβεις οικειοθελώς να κάνεις κάτι που κατά τα άλλα δεν ήσουν υποχρεωμένος να κάνεις, δεσμεύεσαι να το κάνεις. Αφού σου ζητάω την άδεια (παρ' ότι δεν ήμουν υποχρεωμένος), αν μου τη δώσεις θα κάνω αυτό που μου επιτρέπεις, αν δε μου τη δώσεις δε θα το κάνω. Αυτό είναι κάτι αυτονόητο που δε χρειάζεται να νομοθετηθεί.    



7:30 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Πέπε, αν έχεις στήλη σε μια εφημερίδα, τη συμπληρώνεις με ολόκληρα κείμενα από μπλογκ άλλων και πληρώνεσαι γι' αυτό, καλό είναι να ρωτάς πρώτα αυτόν που έγραψε το κείμενο. Ειδικά αν ο μπλόγκερ γράφει στο μπλογκ του "Παρακαλώ μην αναδημοσιεύετε κείμενα ή εικόνες του μπλογκ χωρίς την άδειά μου". Αυτό λέω.    



7:37 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Και πρωτού πεταχτεί η Nemecis ή όποιος άλλος να πει τα δικά του, να διευκρινίσω ότι εμένα δε με ενοχλεί η αναδημοσίευση των κειμένων μου, είτε αυτή γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους, είτε όχι, αρκεί να αναφέρεται η πηγή (το γράφω και στο κάτω μέρος του μπλογκ μου), και είναι κάμποσες οι φορές που έχει γίνει αυτό με ή χωρίς την άδειά μου. Ωστόσο υπάρχουν άλλοι που δε θέλουν κάτι τέτοιο και το δηλώνουν. Ε, ας τους σεβαστούν, ρε αδερφέ.    



9:29 μ.μ.
Blogger Περαστικός είπε και ελάλησε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.    



9:30 μ.μ.
Blogger Περαστικός είπε και ελάλησε...

Η δημοσίευση στο Διαδίκτυο δεν συνεπάγεται καμία ελάττωση των συγγραφικών δικαιωμάτων (όπως και καμία άλλη δημοσίευση σε έντυπο μέσο), τα οποία αναγνωρίζονται αυτόματα (σε αντίθεση π.χ. με τις πατέντες) και αυτό είναι μια κατάκτηση. Από πού και ως πού η δημοσίευση στην προσωπική σου ιστοσελίδα σημαίνει δικαίωμα ελεύθερης αναδημοσίευσης και χρήσης από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπό (ενώ δεν συμβαίνει αυτό π.χ. με δημοσιεύσεις σε άλλα μέσα); Το ότι εν χρεώνεις δεν σημαίνει ότι εκχωρείς δικαιώματα. Δείτε λίγο την άδεια χρήσης του Blogger, αυτή που εμφανίζεται όταν ανοίγεις για πρώτη φορά ένα blog, όπου αναφέρεται ρητά ότι είσαι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων επί όλου του προσωπικού σου έργου που δημοσιεύσεις και, φυσικά, υπεύθυνος να μην παραβιάσεις τέτοια δικαιώματα.

Η ελληνική νομοθεσία, βάσει της ευρωπαϊκής, αναγνωρίζει το δικαίωμα να κάνεις αναφορά σε οποιονδήποτε, να γράφεις κριτική, περιλήψεις και να χρησιμοποιείς με καλόπιστο τρόπο αποσπάσματα, σε κάποια όρια, για την εξυπηρέτηση αυτών των σκοπών. Η αναφορά της πηγής δεν δικαιολογεί επίσης απεριόριστες δυνατότητες αναδημοσίευσης (αν ίσχυε αυτό θα είχαν κλείσει όλοι οι εκδοτικοί οίκοι). Αν ενδιαφέρεστε, ο νόμος 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας εδώ: http://www.segak.gr/Pub_R/PubR-a7-0.htm
Ελπίζω να είναι η πιο πρόσφατη νομολογία. Το αν επιλέγει να υπερασπιστεί νομικά κάποιος τα δικαιώματά του ή όχι είναι άλλη υπόθεση και, πράγματι, στην Ελλάδα αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται κατά κόρον.    



2:44 μ.μ.
Blogger A.F.Marx είπε και ελάλησε...

Αναμενόμενο...
Για τον Τσαγκ-Κάι-Σεκ μιλάμε.
Ο άνθρωπος έχει κάνει το τζάμπα όχι απλά επιστήμη, αλλά όμιλο επιχειρήσεων.    



10:07 μ.μ.
Blogger Mantalena Parianos είπε και ελάλησε...

Kουρούνα,
τους χαιρετισμούς μου στο φίλο σου...
Είναι η δεύτερη (;) φορά που θα μας λείψει!
Στείλτε κι ένα συγχρητήριο γράμμα στον πολυάσχολο δημοσιογράφο που δεν έχει με τι να γεμίσει 200 λέξεις (παλιότερα γεμιζε ολόκληρη της σελίδα του με αναδημοσίευση, αν θυμάστε και όχι δικό του original content).
http://mantalena-parianos.blogspot.com/2007/02/blog-post_9386.html

Μόνο, βάλτε του μέσα στην επιστολή και πέντε έξι ευράκια να τον κεράσετε κι ένα καφέ στο ντα κάπο, τον λιγουράκο.

μανταλενομούτς    



3:22 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι αντιγράφουν απ' το διαδίκτυο για να γεμίσουν τις σελίδες τους. Εδώ η γνώμη μου σε ένα φόρουμ συζητήσεων δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα, χωρίς να ερωτηθώ καν. Δυστυχώς επειδή ζω στην επαρχία δεν μου ήταν κι εύκολο να ψάξω να βγάλω άκρη. Αλλά θα το εκτιμούσα αν ο άλλος είχε τα κότσια να έρθει σε επαφή μαζί μου να με ρωτήσει -ως όφειλε- και μετά αφού του έδινα την άδεια να έκανε την δημοσίευση. Άλλωστε η άποψή μου στο φόρουμ αφορούσε σε μένα την ίδια και δεν ήταν κάτι γενικό κι αόριστο. Κι απ' την στιγμή που είμαι μέλος μιας κοινότητας δεν μπορεί να μπει ο πάσα ένας και να κάνει το 'κομμάτι' του ερήμην κάποιου μέλους. Βέβαια δεν έριξα τις ευθύνες στους ανθρώπους που είδαν το δημοσίευμα. Αυτοί τι να φταίνε; Το είδαν και μου το είπαν. Πάει τελείωσε.
Αλλά επειδή έχω κι εγώ blog έχω βάλει ήδη το εικονίδιο της απαγόρευσης της αναδημοσίευσης χωρίς την άδεια μου, οπότε αν δω να μου κλέβουν κείμενο και να το δω ξαφνικά σήριαλ στην τιβι, θα γίνει ο κακός χαμός. Δεν λέει να γράφεις ένα μυθιστόρημα και να το μοιράζεσαι με κάποιους φίλους και ξαφνικά να βρεθείς προ εκπλήξεως!

Τα σέβη μου,
SummerDream    



11:18 π.μ.
Blogger Kostas Skiadas είπε και ελάλησε...

Νά μού επιτρέψετε νά προσθέσω στά λεγόμενά σας τά εξής. Εάν αντιγράψη κάποιος τό κείμενό μου χωρίς νά αναφέρη τήν προέλευση, υπάρχει ό κίνδυνος ό αναγνώστης μή γνωρίζοντας τά τεκταινόμενα νά βγάλη λάθος συμπεράσματα. Συνεπώς γιά νά αποφευχθή ή πιθανότης νά χαρακτηρισθή ό πραγματικός συγγραφέας ώς λογοκλόπος, θά πρέπει, σάν καθήκον καί υποχρέωση, αυτός πού θά χρησιμοποιήσει τό κείμενο νά αναφέρη τήν πηγή.    



2:53 μ.μ.
Blogger gatti είπε και ελάλησε...

Μια απορία έχω, Γιάννα που εσύ ή κάποιος άλλος συνομιλητής ίσως θα μπορούσε να μου τη λύσει.
Αν βάλει κανείς αυτή την ετικέτα που λέει ότι απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς την άδειά του σε τι τον κατοχυρώνει; Μπορεί να τον κατοχυρώσει νομικά;

Κι αν κάποιος είναι σχετικά νέος στα blogs όπως εγώ και βάλει αυτή την ετικέτα δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ψωνάρα από όσους (λίγους ή πολλούς) τον διαβάζουν;
Δεν θα σκεφτούν πως ακόμα δεν έγραψε 2-3 κείμενα και βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι θα τα δουν, θα τα θαυμάσουν και θα γίνει διάσημος;
Και έστω ότι δεν τον νοιάζει για τους πολλούς (αν και θεωρώ ότι μια δόση ματαιοδοξίας όλοι οι bloggers την έχουν, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο), αλλά σίγουρα τον νοιάζει
για τους λίγους φίλους του, που ίσως κάποιους να τους γνωρίζει προσωπικά.    



5:49 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Κουρούνα, γράφε εσύ εν τω μεταξύ κάνα αλλο ποστ και βλέπουμε τι θα γίνει με τα πνευματικά δικαιώματα! Μην τεμπελιάζεις

Ανώνυμη β'    



7:16 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Gatti, η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα είναι πονεμένη ιστορία. Δεν νομίζω ότι το μπανεράκι σε κατοχυρώνει, αλλά τουλάχιστον γνωστοποιεί τις επιθυμίες σου και κάποιος μπορεί να δείξει ευαισθησία και να τις σεβαστεί.

Σχετικά με τα υπόλοιπα, ό,τι και να είσαι -ματαιόδοξος, χαμηλών τόνων, μετριόφρων, ψώνιο με λοφίο, ευαίσθητο σπουργιτάκι- θα έρθει η μέρα που κάποιοι θα σε πουν ψωνάρα έτσι κι αλλιώς. Οπότε κάνε ό,τι γουστάρεις και μη σκέφτεσαι τι θα σκεφτούν οι άλλοι (συμβουλή της "παλιάς").    



12:47 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Μιλάτε για τον ταλαντούχο κ. Τσαγκαρουσιάνο, της Mediatel;    



1:34 π.μ.
Blogger artois είπε και ελάλησε...

To να ρίχνεις στον ωκεανό του ίντερνετ κείμενά σου και να απαιτείς να μην αναδημοσιεύονται, είναι από αφελές μέχρι ... (ας κρατηθώ). Αρκεί η αναδημοσίευση να γίνεται με αναφορά στην πηγή.

Όποιος δεν θέλει, ας γράφει στο ημερολόγιό του και ας το κλειδώνει στο συρτάρι του γραφείου του.

Πάντως, επειδή τα νικς δεν είναι το ασφαλέστερο κριτήριο για να μαντέψουμε το φύλο των μπλόγκερς, η αντίδραση του "προσβεβλημένου" επιβεβαιώνει και το φύλο του.

Ο Σάκης Φώλιος είναι άνδρας.

Δηλαδή μπούλης, όπως είναι το 99,5 των ανδρών.

Ο διενεργήσας την αυτοψία
Artois
   



1:44 π.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Καλά έκανες και κρατήθηκες, Αρτουά. Κυκλοφορεί και η Nemecis.    



1:26 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Η αλήθεια είναι πως έχοντας οι περισσότεροι το ψώνιο να δούμε κάπου δημοσιευμένα και "ξεχωρισμένα" τα κείμενά μας, δεν κατανοούμε την επιθυμία κάποιων να μη ξεχωρίσουν και τους αντιμετωπίζουμε καχύποπτα...    



3:23 μ.μ.
Blogger artois είπε και ελάλησε...

η Κουρούνα είπε...
Καλά έκανες και κρατήθηκες, Αρτουά. Κυκλοφορεί και η Nemecis.



Κουρούνα, εγώ, πάλι, κυκλοφορώ στη Νέμεσι. Ένα πανέμορφο συγκρότημα κοντά στο Νέστο, στα Κομνηνά της Ξάνθης.

Δεν θα κάνεις καλά αν κρατηθείς. Αυτό τον καιρό η φύση είναι πανέμορφη.

Νιόβη, δεν γράφουν όλοι "κείμενα" προς δημοσίευση και αυτό που αντιμετωπίζεται "καχύποπτα" δεν είναι η επιθυμία του Σ.Φ. να μην δημοσιεύεται, αλλά η αντίδρασή του να κλείσει το μαγαζί επειδή αναδημοσιεύθηκε.

(και μη μαλλιοτραβηχτείς με τη Νέμεσι για την καρδιά αυτού του πορνόγερου, του Δία)    



3:48 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Σπάρτ(ου)ακε,

κάθε πρίσμα έχει περισσότερες από μία έδρες.

Ηθικά, για όσους τους λέει κάτι η λέξη, όταν λένε σε κάποιον "κομμένη", οφείλει να το κάνει. Πόσω μάλλον όταν είναι έμμισθος και χρησιμοποιεί υλικό για να στηρίξει την εργασία του - και την εν γένει σπογγώδη παρουσία του.

Όποιος γράφει, δεν επιθυμεί απαραίτητα αμοιβή ή προβολή. Επιπλέον, διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου του τρόπου χρήσης της πνευματικής εργασίας του, σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσο. Δεν παίζει ρόλο αν εσύ, η Κουρούνα, ο οποιοσδήποτε Φώλιος γράφουν διαδικτυακά. Το μέσο είναι τόσο φτηνό, όσο εμείς του επιτρέπουμε να είναι.

Νομικά, μπορεί να σας τα αναλύσει ο e-lawyer ή οποιοσδήποτε άλλος "ειδικός" της μπλογκόσφαιρας. Εγώ βαριέμαι, γιατί τα θεωρώ αυτονόητα και τα κατεβατά δεν είναι του γούστου μου.

Πάντως, ο 2121/1993 είναι μια καλή αρχή.

[Εγώ θα τον έτρεχα στα δικαστήρια, μόνο και μόνο γιατί είναι καλή test case. Να κοπεί ο βήχας σε πολλούς.]    



9:46 μ.μ.
Blogger cinderella είπε και ελάλησε...

Εγώ πάλι που λατρεύω τη δόξα (και τα λεφτά) όταν είδα αναδημοσιευμένο κείμενο μου, κορδώθηκα και καμάρωσα σαν γύφτικο σκεπάρνι!! :)

Όσον αφορά την αναδημοσίευση κειμένων ή όχι νομίζω οτι έτσι κι αλλιώς όταν ρίχνουμε κάτι στα νερά του διαδυκτίου θα διαβαστεί σίγουρα από περισσότερους απότι αν δημοσιευτεί σε εφημερίδα!

Και ναι είναι υποκειμενικό ζήτημα, ο καθένας το βλέπει από τη δικιά του σκοπιά οπότε δύσκολο να συμφωνήσουμε!    



10:45 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Τιο τιο τιο τιξ

τιο τιξ τιο τιξ

Φοβερό ορνιθομάνι μαζεύτηκε σε τούτο εδώ το κοτέτσι.

Πείτε βρε παιδιά πόσα θέλει ο καθένας για να αναδημοσιεύσουμε
το αριστούργημά του.
Ο κάθε ποιητής ενδιαφερόμενος ας μας το στείλει εδώ , με την τιμή του από δίπλα.
Ελάτε, μην ντρέπεστε. Στείλτε μας τα βαρύτιμα ποιήματά σας. Τώρα!
Τώρα που γυρίζει.


Σπούργος(ματαιωμένο ταλέντο)    



11:45 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Σπούργο, για ποίηση στο διπλανό κοτέτσι. Εδώ είμαστε του πεζού.    



12:24 μ.μ.
Blogger artois είπε και ελάλησε...

Επειδή είναι πολλά τα πλαϊνά κοτέτσια, υποβάλλω εδώ το ποίημά μου:

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη
φάε καλύτερα ένα παπάρι


Το τιμολογώ με 2 ευρώ (ένα ευρώ ο στίχος - τζάμπα πράμα) για να ρεφάρω την χασούρα από την ψηφοφορία για πρόεδρο του πασόκ.

Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές, ολόκληρο πάει έτσι: "Κομμένη σου λέω, όχι άλλη στραβή".

Και στραβή θα ήταν αν αναδημοσίευε χωρίς αναφορά στην πηγή. Από εκεί και πέρα, όντως, υπάρχουν προεκτάσεις.

Μία από αυτές είναι παλαιότερη δήλωση του μεσιέ Τσαγκάρ ότι δεν θα "ξανα-ασχοληθεί με μπλόγκερς γιατί ήδη τους έκανε αρκετά διάσημους".

Αλτσχάιμερ έπαθε;;;    



7:21 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Στραβή είναι όταν σου λένε "μην το κάνεις" και το κάνεις. Το "το κάνω και σε γράφω, αλλά το παίζω promoter", λέγεται χοντρομαλακία και δεν αποτελεί άλλοθι.    



9:13 μ.μ.
Blogger λολιτα είπε και ελάλησε...

βρε κουρουνιτσα μου τι ξεκατινιασμα ειναι αυτο που γινεται εδω..

εγω για ενα γεια περασα παλι...    



11:42 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Προχώρα με την πλάτη στον τοίχο, Λολιτάκι.    



1:01 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Και με τσίγκινο σωβρακάκι, λολιτάκι.    



8:36 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Παει τρελαθηκε η μπλογκοκοινωνια, Ζωνιανα καταντησε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο,θελει!!!
Απο την μια, θελουν να μην διωκετε κανενας για αυτα που γραφει και απο την αλλη θελουν πνευματικα δικαιωματα χαχαχαχα    



8:43 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Είδες πουθενά εδώ μέσα ή στο μπλογκ του Φώλιου να υποστηρίζεται πως δεν πρέπει να διώκεται κάποιος όταν γράφει συκοφαντίες; Γιατί, υποθέτω, πως για κάτι τέτοιο μιλάς. Αλλιώς γιατί να διωχθεί; Καλό θα ήταν να μας πεις τη γνώμη σου αντί να χαχανίζεις.    



9:02 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Αγαπητη Κουρουνα ειδες εσυ πουθενα να γραφω εγω για συκοφαντιες????Ερμηνευσε σωστα το σχολιο μου και μην μενεις στα χαχανισματα και πολυ περισσοτερο μην διαστρεβλωνεις αυτα που γραφω...    



9:08 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Τι γράφεις; Ποιος είναι αυτός που δε θέλει να διώκεται κανένας γι' αυτά που γράφει; Υποστήριξα ποτέ κάτι τέτοιο; Το υποστήριξε ο Φώλιος; Βαράς το σαμάρι για ν΄ ακούσει ο γάιδαρος; Είδες φως και μπήκες; Όλα τα παραπάνω;

Δεν διαστρέβλωσα τίποτα. Είπα "υποθέτω πως για κάτι τέτοιο μιλάς". Αν έχεις να πεις κάτι άλλο, κάτι που δεν κατάλαβα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.    



9:18 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Τι γράφεις; Ποιος είναι αυτός που δε θέλει να διώκεται κανένας γι' αυτά που γράφει;

Δηλαδη επικροτεις διωξεις των μπλογκερ για συκοφαντια πχ???    



9:24 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Χάχα, μου φαίνεται με περνάς για χάχα... Αν βγει αύριο ένας πυροβολημένος και αρχίσει να γράφει μαλακίες για μένα έχεις την εντύπωση ότι θα ασχοληθώ και θα τρέχω στα δικαστήρια; Δεν πα΄ να γράφει ό,τι θέλει; Θα αρχίσω να γράφω κι εγώ από την άλλη μεριά, αν δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω. Αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα σε κάποιον, αν θεωρεί ότι τον συκοφαντούν και έχει όρεξη, να απευθυνθεί στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του.    



9:33 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Εδω ειναι και η διαφορα μας, εσυ αναγνωριζεις το δικαιωμα σε καποιον που θεωρει οτι τον συκοφαντουν(λιακο πχ)η οτι με τα γραφουμενα καποιου μπλογκερ θιγοντε τα χρηστα ηθη του τοπου ,να προβει σε μηνυσεις...εγω δεν του το αναγνωριζω!!!!

Οι μπογκερ πρεπει να ειναι ελευθεροι ασυδοτα ελευθεροι...γιαυτο δεν τους πρεπουν και τα πνευματικα δικαιωματα!!!    



9:38 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Μάλιστα. Πρέπει να είναι ασύδοτα ελεύθεροι... Γιατί; Για να τους περνάει η σκασίλα που την υπόλοιπη μέρα τους γαμεί το αφεντικό τους, η μάνα τους, ο γείτονάς τους, η πεθερά τους, ο σύζυγος τους; Να μου πεις ότι είναι ασύδοτοι κι έξω, ελεύθεροι κι ωραίοι, επαναστάτες κλπ κλπ, κάτι πάει κι έρχεται. Αλλιώς ασυδοσία και ελευθερία από τον καναπέ τσάμπα ασυδοσία είναι, βρε χάχα. Πάρε κόσμεεεεε!    



9:45 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Δλδ ειναι καλυτερα να τα περνουν οι ψυχιατροι και οι δικηγοροι????Να μην ξεχαρμανιασει και κανενας φτωχουλης του θεου???

υγ.Γιαυτο και εγω δεν βρισκω καποιο λογο να φτιαξω μπλογκ!!!Μια φουσκα ειναι τελικα!!!!    



9:47 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Μπορείς να ξεχαρμανιάσεις χωρίς να συκοφαντείς, βρε παιδάκι μου. Εγώ ξεχαρμανιάζω πάντως -εξάλλου γι' αυτό το άνοιξα το μπλογκ.    



9:51 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Μα πως θα ξεχαρμανιασω αν δεν βρισω τον Αλογοσκουφη????
Αλλα αν τον βρισω σε μπλογκ θα με μπουζουριασουν ενω ζωντανα..ακου..εαν με ακουγες θα καταλαβαινες!!!    



9:53 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Μάθε την τέχνη να βρίζεις χωρίς να μπορούν να σε μπουζουριάσουν. Θα ξεχαρμανιάσεις και περισσότερο, αφού θα αφρίσουν.    



9:55 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Για πες κανενα κολπακι!!!!    



9:57 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Θα ετοιμάσω ένα εγχειρίδιο για αρχάριους!    



9:58 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

χαχα    



10:03 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

σκεφτηκα ενα κολπακι!!!Αντι να γραφω Αλογοσκουφης θα γραφω Αλογοκαπουλας η Αλογομουρης    



10:04 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Δε θα μας καταλάβει κανείς...    



10:04 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Η Γαιδαροσκουφης η μουλαροσκουφης    



10:05 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Κολαει και το γομαροσκουφης.    



10:06 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Πήγαινε στο μπλογκ Λιανοκλάδι. Έχει κι αυτός εμμονή με τον Αλογοσκούφη.    



10:08 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ....για γομαροσκουφη....αμαν δεν αντεξα....ασε καλητερα ρε Κουρουνα δεν ειμαι εγω για τετοια!!!    



10:09 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Το Λιανοκλαδι υπαρχει ακομα????
Νομιζα οτι τον μπουζουριασαν!!!    



10:12 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Το Λιανοκλάδι υπάρχει. Ο Λιανοκλαδίτης έχει πάει στη Μύκονο για διακοπές.    



10:14 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Μυκονο??? δεν ειναι υποπτο αυτο???    



10:14 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Διόλου. Η βάση των εξωγήινων είναι στην Κίνα, εξάλλου (αν δεν κάνω λάθος).    



10:16 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Εχουν και βαση???    



10:17 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

ρε τους πουστιδες!!!!    



10:18 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Ναι.    



10:23 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Λοιπον ξεχαρμανιασα για σημερα ...η γυναικα μου θα σε ευγνωμονει που δεν θα ακουσει βρισιδια(σιγουρα θα της φανει περιεργο)...ισως τα ξαναπουμε!!!    



10:23 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Χάχα, είσαι θεαματικά βλάκας.    



10:24 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Γεια σου, Χάχα.    



10:24 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Εσυ γιατι ζοριζεσαι????    



11:34 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Χάχα μπράβο φίλε, είσαι μέγα ζωντανό παράδειγμα: η βλακεία είναι αήττητη.    



12:30 π.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Να σας τραβηξω μια μηνυση τωρα???που με βριζετε???    



2:54 π.μ.
Blogger antigonos είπε και ελάλησε...

Εχμ, γενικά είναι αισχρό να γεμίζει κάποιος τις τσέπες του χρησιμοποιώντας τον κόπο κάποιου άλλου. Δε βλέπω πως κάποιος μπορεί να μην το εννοεί αυτό.    



7:19 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Δηλαδή ρε παιδιά άμα ο Μαξ Μπρόντ έκανε οτι του είχε πει ο φίλος του και το τρωγε η φωτιά το σεντούκι με τα γραπτά καλύτερα θα ήτανε;

Ολοι δε χαιρόμαστε που τον γείωσε τον Κάφκα και τον εξέδοσε;    



7:26 μ.μ.
Blogger Η Κουρούνα είπε και ελάλησε...

Ο κύριος Φώλιος είναι ακόμα ζωντανός...    



9:56 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

...ο κυριος Φωλιος δεν ειναι Καφκας!!


Ελπιζω ο αντιτριγωνος να μπορει αυτο να το δει!!!!    



8:02 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

A! Η γραφομηχανή του πατέρα μου. Underwood του 1908 νομίζω, δεν θυμάμαι και καλά ...    



3:33 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

χαχας είπε και ελάλησε...


υγ.Γιαυτο και εγω δεν βρισκω καποιο λογο να φτιαξω μπλογκ!!!Μια φουσκα ειναι τελικα

mas epeises! malon to blog sou einai toso geleio osos ta sholeia sou edo , giauto den mpeneis me to nic sou!    



3:33 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Την Παρασκευή είναι η δίκη του Αντώνη Τσιπρόπουλου για την υπόθεση του blogme.gr ώρα 9 π.μ., στο Κτίριο 9, (Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών). Κάτι δέν πάει καλά με ό,τι έχει να κάνει με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του ατόμου στην Ελλάδα τελευταία.
Η έκβασή της δίκης του Αντώνη Τσιπρόπουλου είναι καθοριστική για τις ελευθερίες στο ελληνικό διαδίκτυο. Πιθανή καταδίκη του Α. Τσιπρόπουλου θα σημάνει καταδίκη της ελεύθερης βούλησης του Ελληνικού διαδικτυακού ''σύμπαντος'' σε πνευματικό Μεσαίωνα.
Είμαστε μαζί με τον Αντώνη από την πρώτη στιγμή και θα είμαστε ολοι και την Παρασκευή στο πλάι του στην περιπέτεια του. Η ποινική δίωξη του είναι και δίωξη όλων των ελευθεριών που αντιπροσωπεύει το ίντερνετ και των ανθρώπων που αγωνίζονται σε αυτό. Οπως έχει ήδη ειπωθεί η δίωξη του εκτός απο δογματικά πλημμελής είναι και κοινωνικά επικίνδυνη.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ    



3:35 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

Εσυ γιατι δεν μπαινεις με το νικ σου??    



3:38 μ.μ.
Anonymous Ανώνυμος είπε και ελάλησε...

χαχαχαχαχα τα παιξες ετσι????    



12:57 μ.μ.
Blogger FuSmOKer είπε και ελάλησε...

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ copyright, ο χώρος είναι publi-domain, ΚΑΛΟ είναι να διαβάζουν μερικοί τα terms of services και στην τελική όποιος δεν θέλει κάτι τέτοιο ή θέλει copyright να ανοίξει site όπου θα πληρώνει το hosting και δεν θα παίρνει δανεικό χώρο και θα τον πασάρει σαν δικό του..

Πολλοί από εδώ κάνουν πως θυμούνται τα δικαιώματα τους.
Καλό είναι να θυμηθούν και τις υποχρεώσεις τους.
(και επίσης να ξαναρίξουν μια ματιά σε όλτι υπογράφουν)

Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ προκλητικό να υποστηρίζει κάποιος κάτι τέτοιο όπως ο συγκεκριμένος/η.
Αυτά.    



» Σχολιάστε Το Υπέροχο Τούτο Κείμενο